Nimeni nu ţi-a spus ASTA pănă acum despre CARTOFII FIERŢI

| 03 iun, 2014

Cartoful este, de obicei,  blamat in orice cura de slabire. Gresit! Daca se consuma fiert, racit si, ideal, cu tot cu coaja, acesta accelereaza metabolismul.

Reteta ideala pentru prepararea cartofilor este foarte simpla. Cartofii se spala foarte bine, apoi se pun la fiert sau la cuptor cu tot cu coaja.

Dupa prepararea termica, se lasa la racit si se consuma doar cand au ajuns la temperatura camerei. Explicatia? Daca ii lasati la racit, in ei se va genera o specie deosebita de amidon cunoscuta azi ca amidon rezistent.

„Acest amidon se comporta ca o fibra alimentara”, spune prof. dr. Gheorghe Mencinicopschi. Amidonul rezistent ofera senzatia de satietate mult timp. „In plus, potenteaza arderea grasimilor stimuland cresterea metabolismului bazal cu 20-30%.” De asemenea, 100 de grame de cartofi fierti si raciti au doar 80 de calorii, spre deosebire de aceeasi cantitate de cartofi prajiti care va aduc nu mai putin de 400 de calorii. E important sa ii consumati in coaja, mai ales daca alegeti cartofi rosii.

„Aproximativ 50% din nutrienti se afla in coaja. In aceasta se gasesc si multe fibre alimentare, dar si antioxidanti puternici”, adauga prof. dr. Gheorghe Mencinicopschi. Datorita cantitatii mari de fibre alimentare pacaliti din nou foamea mai mult timp.

Atentie insa! Nu faceti o cura de slabire doar cu acest aliment. Dietele monoaliment de tipul dietei cu varza, cartofi sau carne sunt nocive pentru organism, pentru ca il priveaza de nutrientii variati de care are nevoie.

Cartofii fierti si raciti se combina in dieta cu legume fierte sau gratinate sau cu salate proaspete. Si nu faceti aceeasi greseala sa ii combinati cu peste sau carne deoarece amidonul nu poate fi digerat de aceleasi enzime si in aceleasi conditii de PH ca si proteinele din carne. De asemenea, este exclus sa-i combinati cu alte amidonoase de genul paste, orez sau paine.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

2 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
04 iun, 2014
mihaela
de ce nu se combina cartoful cu alte amidonoase?
nu inteleg de ce cartoful nu se poate combina cu alte amidonoase, dat fiind faptul ca fac parte din aceeasi grupa de alimente care, teoretic, presupun aceleasi conditii pentru realizarea digestiei... Ma puteti ajuta cu o explicatie? Multumesc!
04 iun, 2014
Adi
nu conteaza
conform titlului, cel mai important lucru din articol este ca, in sfarsit, cineva ti-a spus aceste lucruri despre cartofii fierti! :D

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ