PREMIERĂ! Pastilele cu FECALE congelate, tratament pentru combaterea unei maladii

| 14 oct, 2014

În ciuda dezgustului pe care riscă să-l provoace, capsulele care conțin materiale fecale congelate servesc la combaterea unei grave maladii a intestinelor cauzată de bacteria „Clostridium difficile”.

Respectiva bacterie se instalează în abdomenul unei persoane a cărei floră intestinală a fost distrusă de tratamentul îndelungat cu antibiotice, explică agenția canadiană de sănătate. „În asemenea cazuri, bacteria produce toxine care pot distruge intestinele”.

Potrivit revistei Science, bacteria „Clostridium difficile” a provocat moartea a 14.000 de americani de la începutul acestui an. Dar medicii au descoperit că un „transplant” cu fecale poate reface flora intestinală.

Prelevarea acestora, însă, se face printr-o procedură de coșmar: e nevoie de un donator disponibil, care să accepte să se supună unei colonoscopii. „Este destul de neplăcut”, a declarat dr. Elisabeth Hohmann de la Massachussetts General Hospital pentru postul de radio american NPR,.

Cum donatorii nu se găseau întotdeauna, când era nevoie de un tratament urgent, medicii de la numitul spital al inventat capsulele cu fecale congelate. Rezultatele acestora au fost uluitoare, scrie Science: „În opt săptămâni și jumătate, 18 dintre cei 20 de pacienți au constatat o rezolvare totală a problemelor lor, după ce au consumat fiecare între 30 și 60 de gelule umplute cu fecale congelate”.

Citeşte şi: Două calmante, folosite de milioane de români, pot provoca atac cerebral

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ