150 de kilograme de medicamente descoperite pe malul unui râu. Avertismentul dat de autorităţi

| 15 apr, 2014

Peste 150 de kilograme de materiale medicale au fost descoperite pe malul râului Ampoi din zona Miceşti, lângă Alba Iulia.

La faţa locului s-au efectuat cercetări de către Garda de Mediu, Poliţia municipiului Alba Iulia, Direcţia de Sănătate Publică dar şi de către cei de la Criminalistică, pentru a se stabili cum au ajuns acestea acolo, cine este responsabilul şi pentru a aplica eventuale sancţiuni. Potrivit Gărzii de Mediu, acestea nu reprezintă un pericol de infecţie pentru locuitorii din zonă, informează ZiarulUnirea.ro

Din primele cercetări efectuate, potrivit comisarului şef la Garda de Mediu Alba, Dănuţ Hălălai, se pare că este vorba despre materiale medicale precum medicamente, truse de perfuzii, halate, bonete şi altele, toate de provenienţă străină noi, fără date de identificare. După o evaluare, cei de la DSP spun că acestea ar fi trebuit să ajungă la cămine de bătrâni din judeţ, pentru că majoritatea dintre medicamente (de boli de inimă, parkinson) se adresau acestor categorii de vârstă.

Materialul medical abandonat era încă în termen de valabilitate, 80% dintre produse având termen de expirare anii 2014, 2015 şi 2017. Toate au fost împrăştiate pe o suprafaţă de 7 metri pătraţi, iar după cercetările autorităţilor au fost adunate într-un singur loc .

Cei de la Garda de Mediu au sesizat şi reprezentanţii Primăriei Municipiului Alba Iulia pentru a curăţa zona, iar potrivit lui Dănuţ Hălălai, o firmă specializată va ajunge mâine dimineaţă acolo.

Tag-uri: alba, medicamente, rau
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ