Trucul şi pensionarul. Ce fac bătrânii pentru a primi reduceri la medicamente

| 17 oct, 2014

Medicii de familie din judeţul Dolj au fost controlaţi de inspectorii din cadrul Casei de Asigurări de Sănătate. În urma verificărilor au ieşit la niveală nereguli: au fost identificaţi pensionari care au primit nelegal reţete compensante cu 90%, informează Adevărul.

Medicii de familie din judeţul Dolj au prescris medicamente compensate 90%, fără a solicita pacienţilor cupon de pensie şi declaraţii pe proprie răspundere.

Furnizorii au fost sancţionaţi cu imputarea sumei reprezentând compensarea de 40% din contravaloarea medicamentelor compensate 90%. Inspectorii din cadrul Casei de Asigurări Dolj au mai stabilit în urma controlului că unii medici au raportat consultaţii medicale pentru pacienţi care se aflau internaţi în unităţi sanitare.

Pacienţii care au primit reţete compensate cu 90% ilegal au declarat că medicii de familie nu le-au spus că nu au acest drept. Oamenii cred că legea dată de Ministerul Sănătăţii nu este corectă şi cer să fie schimbată imediat.

Citeşte şi: Veste bună - Ce li se pregătește pensionarilor pentru 2015

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ