CFR, schimbarea care îi afectează pe CĂLĂTORI

| 08 oct, 12:45

Cu o investiţie de două milioane de euro, cei care circulă pe calea ferată vor putea să-şi cumpere mult mai uşor biletele direct din tren, controlorii urmând să fie echipaţi cu o tabletă şi o imprimantă mobilă.

Conductorii şi şefii de tren vor renunţa la carneţelele de hârtie pentru a emite bilete în tren. Astfel, şefii de la CFR vor şti câte bilete verifică şi vinde fiecare conductor, anunţă Digi 24.

Licitaţia pentru cumpărarea dispozitivelor va fi lansată până la finalul acestui an. „Imprimanta poate să plece de la 160 până în 300 de euro pe bucată, iar telefoanele sau tabletele, pentru că trebuie să aibă şi funcţia de scaner, probabil că preţul lor se va apropia de 1.000 de euro de bucată”, a spus Iosif Szentes, director general CFR Călători, potrivit Digi 24.

Totuşi, dacă gara din care se urcă are casă de bilete, călătorii care nu cumpără biletele din gară şi vor să îl pălătească în tren vor plăti în plus.

În primele şase luni ale anului, CFR Călători a transportat peste 27 de milioane de pasageri. Potrivit CFR, sub 5% dintre călători se urcă acum în tren fără bilet.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ