Chișneu Criș, orașul fără datorii, fără șomeri și foarte industrializat

| 04 aug, 2013

Oraşul Chişineu Criş, cu o populaţie de 7.577 de locuitori, este cel mai industrializat oraş din categoria celor cu o populaţie mai mică de 10.000 de locuitori, conform datelor ultimului recensământ.

În cadrul şedinţei festive prilejuite de ediţia din acest an a Zilelor Oraşului, primarul oraşului Chişineu Criş, Gheorghe Burdan, a arătat că datorită deschiderii de care a dat dovadă administraţia publică locală oraşul a devenit un adevărat pol de atracţie pentru investitori, atât pentru cei străini, cât şi pentru cei autohtoni, care au decis să investească aici.

'Datorită acestor investitori, sau mai bine zis, taxelor pe care aceştia le plătesc, oraşul Chişineu Criş nu are niciun fel de datorii, nici către bănci şi nici către bugetul consolidat al statului, în condiţiile în care am realizat în oraş, în ultimii ani, numeroase investiţii', a spus Gheorghe Burdan.

El a afirmat că în oraş au fost create în ultimii ani peste 4.000 de noi locuri de muncă, iar în curând va fi deschisă o nouă capacitate de producţie, care va asigura alte 1.000 de noi locuri de muncă.

'Datorită acestui fapt, oraşul se poate mândri cu faptul că, practic, aici nu avem şomeri, doar cei care nu doresc să muncească nu îşi găsesc locuri de muncă. Pe de altă parte însă, a mai apărut la noi şi problema lipsei de forţă de muncă calificată. Aşa încât trebuie consemnat faptul că Universitatea de Vest 'Vasile Goldiş' este pe cale să încheie un parteneriat cu firma Maschio Gaspardo din oraşul nostru în vederea înfiinţării unei şcoli profesionale în cadrul căreia vor fi pregătiţi în următorii ani, peste 700 de muncitori calificaţi în diferite meserii, care să acopere necesarul ne forţă de muncă calificată pentru toţi investitorii din oraş', a adăugat primarul Gheorghe Burdan.

În semn de apreciere pentru aportul adus la dezvoltarea oraşului, Senatul Universităţii de Vest 'Vasile Goldiş' din Arad i-a conferit primarului Gheorghe Burdan 'Globul de Cristal al UVVG', distincţia fiindu-i înmânată acestuia în cadrul şedinţei festive de către preşedintele universităţii arădene, prof univ. dr. Aurel Ardelean, Cetăţean de Onoare al oraşului Chişineu Criş.

Pe parcursul celor două zile ale ediţiei din acest an a Zilelor Oraşului, desfăşurată la acest final de săptămână, pe scena amenajată în incinta stadionului din localitate au cântat solişti de muzică populară precum Ştefan Muntenaş, Văru' Săndel, Suzana Toader şi Sava Negrean - Brudaşcu, dar şi formaţiile de dansuri populare  'Zestrea Buduresei', din judeţul Bihor,'Mureşul' şi 'Auşana'.

De asemenea, pe scenă au urcat formaţiile de dansuri Step Experience, Mini Step, Piti Step al Casei de Cultură din Chişineu-Criş, programul urmând să fie încheiat duminică seară cu recitalurile susţinute de Sonny Flame, Compact şi Puya (Dragoş Gărdescu).

Înaintea recitalului susţinut de Puya, organizatorii au pregătit un mare foc de artificii care va fi declanşat în jurul orei 23.00 şi va avea o durată de 11 minute.

Tag-uri: Chișneu Criș
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ