INS: Serviciile de piaţă prestate companiilor au crescut în primele cinci luni cu 8,3%

| 09 iul, 2013

Cifra de afaceri din serviciile de piaţă prestate în principal întreprinderilor, serie brută, a crescut în primele cinci luni ale acestui an, pe ansamblu, cu 8,3%, comparativ cu perioada similară din 2012, conform datelor centralizate de Institutul Naţional de Statistică.

Evoluţia s-a datorat în principal creşterilor înregistrate la activităţi de servicii informatice şi tehnologia informaţiei (plus 17,6%), la alte servicii furnizate în principal întreprinderilor (plus 10,3%), la transporturi (plus 9%). Activităţile de producţie cinematografică, video, programe de televiziune; difuzare şi transmitere de programe şi activităţile de comunicaţii au scăzut cu 1,2%, respectiv 0,3%.

Ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, cifra de afaceri din serviciile de piaţă a crescut pe ansamblu cu 7,8%, datorită în principal creşterilor înregistrate la activităţi de servicii informatice şi tehnologia informaţiei (plus 17,9%), la alte servicii furnizate în principal întreprinderilor (plus 10,4%), la transporturi (plus 8,4%) şi la activităţi de comunicaţii (plus 0,3%). Activităţile de producţie cinematografică, video, programe de televiziune; difuzare şi transmitere de programe au scăzut cu 0,6%.

În mai, comparativ cu aprilie 2013, cifra de afaceri din serviciile de piaţă prestate în principal întreprinderilor, serie brută, s-a redus pe ansamblu cu 2%, din cauza scăderilor înregistrate la transporturi (minus 4,2%), alte servicii furnizate în principal întreprinderilor (minus 1,4%) şi la comunicaţii (minus 0,3%). Creşteri s-au înregistrat la activităţi de servicii informatice şi tehnologia informaţiei (plus 1,2%) şi la activităţi de producţie cinematografică, video, programe de televiziune; difuzare şi transmitere de programe (plus 0,4%)

Ca serie ajustată, cifra de afaceri s-a diminuat pe ansamblu cu 1,6%, din cauza scăderilor înregistrate la transporturi (minus 5,7%), la activităţile de servicii informatice şi tehnologia informaţiei (minus 3,9%), şi la comunicaţii (minus 1,6%). Creşteri au înregistrat activităţile de producţie cinematografică, video, programe de televiziune; difuzare şi transmitere de programe (plus 3,5%) şi la activităţi provenite din alte servicii furnizate în principal întreprinderilor (plus 0,5%).

Faţă de aceeaşi lună a anului trecut, în mai 2013 cifra de afaceri din serviciile de piaţă prestate în principal întreprinderilor, serie brută, a crescut pe ansamblu cu 3,8%, datorită creşterilor înregistrate la activităţi de servicii informatice şi tehnologia informaţiei (plus 15,1%), alte servicii furnizate în principal întreprinderilor (plus 4,6%) şi la transporturi (plus 4,1%). Scăderi s-au înregistrat la activităţi de producţie cinematografică, video, programe de televiziune; difuzare şi transmitere de programe (minus 5%) şi la activităţi de comunicaţii (minus 2,7%).

Ca serie ajustată, cifra de afaceri din serviciile de piaţă a crescut pe ansamblu cu 4%, datorită creşterilor înregistrate la activităţi de servicii informatice şi tehnologia informaţiei (plus 13,6%), la alte servicii furnizate în principal întreprinderilor (plus 5,1%) şi la transporturi (plus 5%). Scăderi s-au înregistrat la activităţi de producţie cinematografică, video, programe de televiziune; difuzare şi transmitere de programe (minus 3,6%) şi la serviciile de comunicaţii (minus 2,6%).

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ