Cinci greşeli pe care le fac oamenii în curele de slăbire

| 07 ian, 2014

Curele de slăbire sunt adesea însoţite de greşeli care pot aduce kilograme în plus, nu în minus, şi pot afecta grav sănătatea.

Greşeala cea mai frecventă într-o cură de slăbire este eliminarea din alimentaţie a alimentelor precum fructe, legume, lactate  sau cereale integrale, spune Ionuț Ștefan, consultant în nutriție, citat de www.doctorulzilei.ro.

1. Evitarea micului dejun, cea mai mare greşeală

Săritul peste masa de dimineaţă pare doar o simplă metodă de a scăpa de calorii, însă acest lucru nu face decât să accentueze senzaţia de foame care vă va urmări toată ziua. Din această cauză, foamea care este mai greu de potolit vă va determina să mâncaţi chiar dacă nu aţi programat.

Mai mult, seara creşte tentaţia de a consuma porţii supradimensionate, cu multe calorii. De aceea, specialiştii recomandă să mâncaţi la micul dejun alimente bogate în proteine şi fibre, pentru că ele menţin starea de saţietate în timpul zilei.

„Un mic dejun sănătos este compus din cereale integrale şi lactate degresate (iaurt sau lapte), fructe sau brânzeturi uşoare (brânză de vaci, urdă, brânză perlată, mozzarela) cu 1-2 felii de pâine integrală. Nu înlocuiţi mâncarea de la micul dejun cu cafea”, recomandă nutriționistul.

2. Prea puţină apă

Un consum mic de apă într-o cură de slăbire este o greşeală des întâlnită, în condiţiile în care apa este esenţială pentru arderea caloriilor. Dacă organismul nu este hidratat, metabolismul e mai lent. „S-a dovedit că ingestia de apă plată favorizează scăderea în greutate. Un consum redus de apă duce la apariţia constipaţiei, rinichii sunt «fortaţi», iar urina este hiperconcentrată, putându-se dezvolta calculi renali”, mai explică Ionuț Ștefan.

3. Eliminarea lactatelor

Laptele şi brânza sunt de multe ori alimente tabu pentru persoanele la cură. Studiile arată că organismul arde mai multe calorii atunci când are suficient calciu, iar atunci când acesta lipseşte sunt produse grăsimi. „Rezultatele negative se văd la nivelul masei osoase şi de aceea se poate ajunge la osteoporoză. Prezenţa iaurturilor probiotice în cura de slăbire echilibrează flora intestinală, benefică pentru pierderea kilogramelor în plus”, explică nutriționstul.

4. Cântăritul în exces

Cântăritul în fiecare zi e doar o sursă de frustrare pentru că nu veţi obţine rezultate satisfăcătoare pe termen scurt. „Greutatea variază tot timpul şi e influenţată de retenţia de lichide sau evacuarea intestinală. Cel mai bine e să vă cântăriţi dimineaţa, înainte de micul dejun”, recomandă dr. Ionuț Ștefan. Rezultate notabile în cură vor fi vizibile după cel puţin o săptămână.

5. Lipsa exerciţiilor fizice

Dacă nu faceţi exerciţii, întregul proces de ardere a caloriilor va cădea sub povara dietei. „Lipsa sportului are numeroase consecinţe negative asupra organismului. Pe lângă faptul că favorizează scăderea în greutate prin consum caloric, activitatea fizică menţine tonusul muscular, psihic, asigurând buna funcţionare a tuturor aparatelor şi sistemelor din organism”, conchide medicul.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ