Cine ar fi crezut acum un an? Prețul benzinei a coborât sub 5 lei/litru

| 24 dec, 2014

Prețul benzinei a coborât sub pragul de 5 lei pe litru, pentru prima dată în ultimii patru ani. Principala explicație a scăderii prețurilor la carburanți este reprezentată de prăbuşirea cotațiilor la barilul de petrol, de la un maxim de 115 dolari în iunie, la 60 de dolari în prezent.

Conform datelor de pe site-ul Petrom, unicul producător de petrol şi gaze din România, pe 23 decembrie, la benzinăria de la Calea Republicii din Bacău, litrul de benzină putea fi cumpărat cu 4,97 lei, în timp ce motorina costa 5,18 lei.

În Bacău mai sunt alte trei staţii de alimentare în care benzina poate fi cumpărată la 4,980 lei pe litru, în vreme ce litrul de motorină se poate cumpăra cu 5,19 lei, respectiv 5,18 lei, în funcţie de staţie, scrie zf.ro.

Şi în Focşani sunt două benzinării de unde se poate cumpăra benzina la 4,990 lei, în timp ce litrul de motorină costă 5,290 lei.

Petrom este cel mai mare jucător din piaţa petrolieră locală, având o reţea de 545 de staţii, potrivit datelor disponibile.

Circa 58% din preţul unui litru de benzină şi 54% din preţul la motorină se duc la stat sub forma accizei şi a TVA.

 

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ