Cine mai apără interesele muncitorilor?

| 20 sep, 2013

Bogdan Hossu, președintele sindicatului Cartel Alfa, a ales să-și trădeze rolul în societate și vocația de apărător al intereselor muncitorilor pentru a proteja averile unor miliardari precum George Soros. Aceasta este acuzație pe care sindicatul Viitorul Mineritului i-o aduce lui liderului sindical, în urma luărilor sale de poziție împotriva creării de slujbe în zona munților Apuseni.

 

Într-o conferință de presă recentă, reprezentanții unor ONG-uri și ai confederației Cartel Alfa au afirmat că zona Roșia Montană ar trebui să se concentreze pe atragerea de fonduri europene în perioada 2014-2020 în domenii precum agricultura, antreprenoriatul și turismul, opunându-se generării de locuri de muncă în domeniul minier.

Cartel Alfa, împreună cu Fundația PACT și Rețeaua RuralNet, susțin că alternativa pentru zona Roșia Montană o reprezintă agricultura montană, o variantă care în realitate necesită investiții enorme și care, pe termen lung, tinde să fie nesustenabilă și irealizabilă la un nivel satisfăcător.

Deși reprezentanții acestor organizații au simțit nevoia să sublinieze că nu îți asumă rolul de purtători de cuvânt pentru protestatarii din Piața Universității, există o legătură interesantă între cele două tabere.

Aceasta este alianța de ONG-uri condusă de Alina Mungiu Pippidi și finanțată de miliardarul Soros, care probabil dorește să aibă oportunitatea de a exploata prin intermediul propriilor companii resursele de aur și argint din Apuseni.

Interesul pentru dezvoltarea economică a Roșiei Montana este o carte pe care o joacă foarte mulți actori sociali cu interese ascunse, dar, de cele mai multe ori, aceștia încearcă să prezinte alternative la varianta absolut normală a mineritului.

În loc să-și asume rolul de sindicalist și să îi ajute pe cei care au nevoie de locuri de muncă, Bogdan Hossu și cei care-l urmează depun toate eforturile pentru a distruge viitorul unor oameni care își doresc doar o situație materială stabilă pentru familiile lor..

Dacă este adevărat că Bogdan Hossu și Cartel Alfa au primit bani pentru a se opune mineritului din Apuseni, atunci acțiunile sindicatului reprezintă o luptă murdară și iresponsabilă, care promovează sărăcia în zonă pentru următorii ani.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ