Cine vrea să fie preşedinte pentru Băsescu?

| 22 noi, 2013

Pe cine vede capriciosul Băsescu în fruntea ţării? Logica ne-ar conduce spre unul din candidaţii opoziţiei, însă declaraţiile recente ale preşedintelui ne contrazic. Invitat la Biserica Adorarea lui Băsescu, adică la B1Tv, şeful statului şi-a pus la ruletă ultimii bani mizând pe ispitirea liderului PNL, căruia îi face curte de la o vreme. Astăzi, amorezul s-a trezit cu o geantă în cap din partea lui Crin.

Cursa pentru Palatul Cotroceni de anul viitor are o particularitate unică în comparaţie cu celelalte de după ’89. Actualul preşedinte este preocupat să predea ştafeta unui politician care să aibă blagoslovenia sa ori cel puţin să nu-i fie ostil. Implicarea sa,  soră cu disperarea, în alegerea noului şef de sfat, la Ion Iliescu şi Emil Constantinescu nu a existat această situaţie, ridică multe semne de întrebare. De ce vrea să aibă spatele protejat Traian Băsescu când toate afacerile patronate de el sunt cinstite şi legale, cel puţin aşa le prezintă opiniei publice, fie că e vorba de casa din Mihăileanu sau mai nou de terenul din judeţul Călăraşi?

Pe cine vede capriciosul Băsescu în fruntea ţării? Logica ne-ar conduce spre unul din candidaţii opoziţiei, însă declaraţiile recente ale preşedintelui ne contrazic. Invitat la Biserica Adorarea lui Traian Băsescu, adică la B1Tv, şeful statului şi-a pus la ruletă ultimii bani mizând pe ispitirea liderului PNL, căruia îi face curte de la o vreme. Astăzi, amorezul s-a trezit cu o geantă în cap din partea lui Crin cu toate că flirtaseră împreună de ceva vreme. Preşedintele PNL a cerut demisia lui Băsescu în urma scandalului terenului agricol cumpărat cu un credit facilitat de conducerea CEC. Planul care s-a făcut ţăndări în secunda doi urmărea momirea liberalilor simultan cu dezvelirea metehnelor lui Predoiu, Ungureanu, Diaconescu. Primul iepure l-a scăpat, cu al doilea, al treilea sunt şanse mari se se întâmple întocmai.

Miercuri seară preşedintele s-a arată dezamăgit de absenţa unui consens privind unificarea dreptei. Cei doi vizaţi Cătălin Predoiu şi Mihai Răzvan Ungureanu. Dan Diaconescu a fost băgat de umplutură. Despre Predoiu ştiam că este client vechi al preşedintelui. Prima dată l-a atacat la sfârşitul lunii iulie. Băsescu spunea atunci că fostul ministru al Justiţiei nu poate resuscita PDL şi că are eficienţă electorală zero (lucru întărit astăzi de Elena Udrea). Apoi, luna trecută, când a arătat cu degetul spre prezidenţiabilul PDL susţinând că acesta a încercat să facă jocurile PSD-PNL în perioada în care era ministru al Justiţiei şi a vrut schimbarea lui Daniel Morar de la şefia DNA. De altfel, reconcilierea cu un PDL condus de Vasile Blaga este imposibilă în acest moment.

Interesant este că şi MRU a fost luat la ţintă şi băgat în aceeaşi oală, deşi este desemnat candidatul alianţei Mişcarea Populară - Forţă Civică - “Fraţilor, voi pe dreapta - că ai senzaţia că li s-a umflat capul la toţi, fiecare se vede preşedinte, Predoiu, Ungureanu, Dan Diaconescu - dacă nu sunteţi în stare să faceţi o forţă politică unică cu care să daţi semnalul la europarlamentare că veţi avea un candidat credibil, mai bine va lăsaţi de politică.” Atacul împotriva celor doi grei ai dreptei are ca substrat propulsarea Elenei Udrea în poziţia de prezidenţiabil. După refuzul categoric al lui Emil Boc de a candida în cursa internă a PDL şi dezamăgirea numită Falcă, preşedintele se întoarce la prima dragoste. Probabil că şi-o doreşte pe Elena Udrea în aceasta postură - este una din explicaţiile pentru care sabotează dreapta. Deputatul PDL visează încă la Cotroceni, însă imaginea sa în ochii electoratului este catastrofală. Dovadă vie că aşa stau lucrurile este caldul interviu din Adevărul în care blonda repetă mecanic mesajele lansate de Băsescu cu nici o zi înainte. Cuplul Udrea - Băsescu a mai consumat un episod din seria ”Dacă doriţi să revedeţi...”

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

1 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
22 noi, 2013
cantautor
"Politicienii sunt capabili să vândă. Eu nu vreau să cumpăr. Dar e datoria mea să compar prețurile"...
Clar,politicienii sunt capabili sa vanda..
Tu,nu vrei sa cumperi...
Inghiti,pe nerasuflate,ceea ce ti se da...
Analizand "pretul",probabil ca -ti gasesti scuze...

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ