Ciolacu: Noua rectificare bugetară a Guvernului Orban probează că banii ţării sunt azi pe mâna Clanului Cămătarilor liberali

| 19 noi, 17:56

 

Liderul PSD, Marcel Ciolacu, afirmă că noua rectificare bugetară a Guvernului Orban ”probează că banii ţării sunt azi pe mâna Clanului Cămătarilor liberali”, iar banii ajung doar pentru 9 luni.

 

 

 

”Noua rectificare bugetară a guvernului Orban probează că banii ţării sunt azi pe mâna Clanului Cămătarilor liberali! Se confirmă ceea ce am spus în decembrie anul trecut, când PNL şi-a angajat răspunderea pe Bugetul pentru 2020: ondurile ajung doar pentru 9 luni! Spitalele au rămas fără bani, şcolile au rămas fără bani, autorităţile locale au rămas fără bani”, a transmis, joi, liderul PSD, Marcel Ciolacu.
Potrivit acestuia, ”rectificarea presupune tăieri masive de la investiţii şi fonduri europene”.
”Peste 4 miliarde de lei! Ca prin minune, se găseşte însă un miliard de euro pentru primăriile PNL şi pentru puşculiţa electorală a lui Orban - Fondul de Rezervă al Guvernului! Deficitul bugetar va ajunge la 100 miliarde lei la finele anului, un dezastruos record istoric. Asta, deşi Romania a avut cel mai mic pachet de stimulare a economiei din UE, de numai 2,5% din PIB”, a mai scris Ciolacu.
Acesta susţine că România s-a împrumutat accelerat, cu peste 25 de miliarde EURO, ”dar nu sunt bani pentru firmele româneşti, nici pentru pensionari şi copii, nici pentru agricultură”.
”Datoria guvernamentală va depăşi pragul de 100 de miliarde EURO în decembrie 2020. Asta înseamnă că, pentru împrumuturile făcute acum, vom plăti dobânzi în plus de câte 1 miliard de euro! În fiecare an din următorii 10 ani. Mai mult, din proiecţia anunţată chiar de ei pentru 2021, vorbesc de scăderea deficitului cu 20 de miliarde de lei. De unde  taie PNL 20 miliarde?”, a mai scris Ciolacu pe Facebook.
Liderul PSD afirmă că PNL ascunde bugetul fiindcă nu vor să răspundă la următoarele întrebări dure:
”Mai cresc pensiile? Mai există recalcularea lor în 2021? Pensia minima rămâne îngheţată în 2021? Cu cât se vor tăia salariile bugetarilor în 2021?  Cât vor să crească TVA (incusiv la alimente, care va lovi năpraznic nivelul de trai a peste 8 milioane de români)? Cu cât vor majora impozitele?”, a mai scris Ciolacu, adăugând că ”PNL a urcat povara datoriei din spinarea fiecărui român cu 1300 euro”.
”Aceşti bani vor fi plătiţi de fiecare dintre noi prin măsuri de austeritate, concedieri şi creşteri de taxe şi impozite. Acestea sunt „lucrurile fantastice” făcute de Cîţu, acest Sile Cămătaru al guvernării liberale! De aceea nu vor să arate bugetul pe anul viitor”, a mai scris Ciolacu.
Veniturile bugetului general consolidat se diminuează, pe sold, cu suma de 5,212 miliarde lei, cheltuielile bugetului general consolidat se diminuează, pe sold, cu suma de 683,6 milioane lei, iar deficitul bugetului general consolidat în termeni cash se majorează cu suma de 4,529 miliarde lei.
Cheltuielile bugetului de stat pe anul 2020, se majorează, pe sold, cu suma de 1,157 miliarde lei, conform proiectului de revtificare bugetară. Ministerele Muncii, Sănătăţii, Agriculturii şi cel al Dezvoltării primesc cele mai mari sume suplimentare şi scad bugetele ministerelor Apărării, Finanţelor şi Internelor.

 

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ