Cioloș despre absorbția fondurilor UE: Am desțelenit buruienișul lăsat de cei care acum strigă de pe margine

| 19 aug, 12:37

Premierul Dacian Ciolos a lansat un atac dur la adresa guvernului Ponta in legatura cu absorbtia fondurilor UE. "Absorbția efectivă pentru 2014 – 2020 a început în mai 2016, la aproape doi ani și jumătate de la începerea exercițiului bugetar, după ce am desțelenit buruienișul lăsat de cei care acum strigă de pe margine", a declarat Ciolos pentru HotNews.ro.

"Când am preluat guvernarea, am constatat foarte repede că, pentru pregătirea programelor pentru 2014-2020 nu se făcuse mai nimic... Acesta este încă un motiv pentru care o discuție despre absorbție azi este deplasată, mai ales când criticile vin de la reprezentanți ai fostului guvern", a mai spus Dacian Ciolos pentru HotNews.ro.

Intrebat despre nivelul absorbtiei fondurilor UE pentru perioada 2014-2020, Ciolos a spus ca "suntem pe la 1% și sunt încă multe state membre care nu au nici măcar atât, iar media europeana e 1,5%".

Ciolos a criticat guvernul Ponta si pe tema investitiilor in infrastructura: "În noiembrie anul trecut, marile proiecte de investiții erau blocate, inclusiv pe infrastructura mare de transport", a spus Ciolos.

Premierul a vorbit si despre cresterea economica de 6% din PIB pe trimestrul 2 si a recunoscut ca este "bazată, probabil, mai mult pe consum decât pe investiții", dar a respins ca "gresit" un semn de egalitate cu perioada 2008-2009. Ciolos a spus intr-un scurt interviu pentru HotNews.ro ca majorarile salariale pe care le-a promovat "fac parte dintr-un proiect mai amplu de reformă".

Citește mai departe AICI.

Tag-uri: Dacian Cioloș
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ