Cioloş: 55.000 de controale în domeniul silvic în perioada august-octombrie, soldate cu 1.000 de dosare penale

| 02 noi, 11:05

Premierul Dacian Cioloş a anunţat că, în perioada august - octombrie, au fost desfăşurate circa 55.000 de controale în domeniul silvic, care s-au soldat cu aproape 1.000 de dosare penale.

"În vară, am spus că intenţionăm să luăm nişte măsuri pentru a ţine sub control tăierile ilegale de masă lemnoasă, după ce primisem mai multe semnale de îngrijorare privind acest proces. Am cerut miniştrilor de resort un set de măsuri care să reducă aceste activităţi ilegale din domeniul silvic. (...) Am cerut MAI, împreună cu Ministerul Mediului şi cu ANAF, să declanşeze un proces de controale complex şi coordonat pe toată filiera industriei lemnului - de la tăieri şi până la comercializare, să controlăm legalitatea exploatării şi circulaţiei masei lemnoase. (...) Au fost desfăşurate circa 55.000 de controale care s-au terminat cu aproape 1.000 de dosare penale. Au fost descoperite peste 2.500 de infracţiuni, foarte multe pe Codul silvic, şi s-au dat circa 60.000 de amenzi. De asemenea, s-au confiscat circa 50.000 de metri cubi de material lemnos", a informat Cioloş, la începutul şedinţei de Guvern. 

Prim-ministrul a solicitat continuarea acestui mod de lucru în perioada următoare, ţinând cont de faptul că, în opinia sa, coordonarea între MAI şi Garda Forestieră "pare să dea rezultate". 

Pe de altă parte, Cioloş a cerut Ministerului Mediului să vină cât mai rapid cu clarificări, inclusiv legislative, pentru a se putea asigura punerea la dispoziţia populaţiei a unor cantităţi suficiente de lemn de foc. 

"Dacă în trecut o parte din lemnul de foc care se asigura se pare că provenea şi din surse ilegale, acum, şi datorită acestor controale, a scăzut disponibilitatea de pe piaţă a lemnului de foc şi atunci aş vrea să luăm măsurile legale necesare pentru a creşte această disponibilitate", a adăugat premierul.

loading...

Ştirile orei

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO
h
Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ