Cioloş: Am luat decizia de a scădea preţul la medicamente. PSD s-a lăudat cu un ordin de ministru, dar nu l-a aplicat

| 09 dec, 09:50

PSD s-a lăudat cu un ordin de ministru care ar fi urmat să scadă preţul la medicamente, dar nu l-a aplicat niciodată, a afirmat, joi seară, premierul Dacian Cioloş, el precizând că actualul Guvern a luat de fapt această decizie.

Întrebat cum comentează faptul că primarul Capitalei, Gabriela Firea, l-a acuzat că a fost împotriva scăderii preţului la medicamente, premierul Cioloş a spus că Guvernul a adoptat o hotărâre în acest sens, însă în aşa fel încât să nu se ajungă la dispariţia medicamentelor de pe piaţă.

'E interesant că doamna Firea din PSD spune lucrul ăsta, PSD care s-a lăudat (...) cu un ordin de ministru care ar fi urmat să scadă preţul la medicamente, dar pe care nu l-a aplicat niciodată. N-a luat niciodată PSD o astfel de decizie, a lăsat-o pe Guvernul următor şi pe urmă, de pe tuşă, a tot strigat că Guvernul tehnocrat nu scade (...) preţurile la medicamente. Am luat această decizie de a scădea preţul la medicamente, dar în aşa fel încât să nu ducem la dispariţia medicamentelor de pe piaţă, pentru că asta e o abordare populistă, pe care PSD a avut-o: 'Trebuie să se ducă cu orice preţ preţul la medicamente în jos, chiar şi cu preţul dispariţiei unor medicamente'. Deci aveam situaţii când preţurile pe hârtie erau mici, dar pacienţii nu mai găseau medicamentele respective în farmacii (...) Noi am venit cu o abordare coerentă, aşa cum am încercat să avem în toate deciziile pe care le-am luat anul ăsta, şi am venit cu o decizie de scădere în trepte, începând cu anul viitor, a preţului la medicamente (...) Dacă doamna Firea se uită la hotărârea de Guvern, care a fost dată - nu ordin de ministru ascuns de un ministru, ci o hotărâre (...) asumată de tot Guvernul -, (...) o să vadă că decizia e deja luată, deci dânsa sau e de rea-credinţă sau nu cunoaşte realitatea', a declarat Cioloş, la Realitatea TV.

Potrivit premierului, Guvernul a pus la punct şi 'un sistem de monitorizare a stocurilor de medicamente în farmacii'.

'Am făcut mai mult decât a lua decizia de a scădea preţul la medicamente, am pus la punct şi acel instrument prin care urmărim medicamentele care riscă să dispară de pe piaţă', a mai spus Cioloş.

 

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ