Cioloş: Avem în atenţie noi măsuri de simplificare în administrarea fondurilor europene

| 05 iul, 21:55

Premierul Dacian Cioloş a anunţat marţi că Ministerul Fondurilor Europene lucrează deja pentru simplificarea procedurilor în administrarea fondurilor europene.

"Mă bucură ecoul pozitiv al măsurilor de simplificare. Aţi subliniat mulţi dintre dvs nevoia de simplificare în administrarea fondurilor europene. Pot să vă asigur că este în atenţia MFE acest subiect, (...) cu atât mai mult cu cât domnul Ghinea a fost şi cel care a iniţiat ideile de simplificare în calitatea dânsului precedentă de consilier de stat la Guvern. (...) Până la sfârşitul anului, în paralel cu elaborarea ghidurilor beneficiarului - ambiţia noastră ar fi să finalizăm pe cât posibil toate ghidurile până la sfârşitul mandatului nostru, astfel încât să puteţi depune proiecte - dar, în paralel cu aceasta, să lucrăm şi pe măsuri concrete de simplificare. Simplificarea este, de altfel, cum aţi observat, un cuvânt cheie al mandatului acestui Guvern, simplificare atât în relaţia dintre cetăţeni şi administraţie, cât şi în relaţia dintre mediul de afaceri şi administraţie, dar şi în relaţia dintre administraţia centrală şi administraţia locală", a spus Cioloş, la închiderea Forumului Administraţiei Publice Locale. 

Pe de altă parte, premierul a precizat că le-a cerut miniştrilor ca, pe parcursul acestei veri, să meargă mai mult în teritoriu pentru a lucra cu autorităţile locale. 

"Am cerut miniştrilor şi o să insist chiar pe perioada aceasta de vară, în iulie - august, când e mai puţină activitate la Bucureşti, să fie mai prezenţi şi să fim cu toţii mai prezenţi în teritoriu, să putem discuta cu dvs nu doar pentru a duce la bun sfârşit proiectele pe care le-am anunţat şi la care vrem să lucrăm cu dvs. (...) Noi ne-am fixat ca obiectiv, aşa cum am promis deja, să lucrăm cu autorităţile locale din zona Moldovei pentru o astfel de abordare, pentru zona Văii Jiului, dar am spus şi de Roşia Montană, pentru că a fost o temă îndelung dezbătută în societate şi mesajul pe care vrem să îl transmitem prin faptul că ne implicăm pentru un proiect de dezvoltare locală într-o comună este că nu e suficient să contestăm, e important şi să construim, pentru că bunuri naţionale sau valori naţionale cum sunt şi cele de la Roşia Montană şi din altă parte sunt în primul rând în grija oamenilor locului şi e important să le dăm această mână de ajutor", a mai spus Dacian Cioloş.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ