Cioloş, Dragu şi Dîncu nu s-au prezentat la audierile din comisiile de buget pe tema rectificărilor bugetare

| 09 feb, 13:41

Fostul premier Dacian Cioloş şi foştii miniştri Anca Dragu şi Vasile Dîncu nu s-au prezentat joi la audierile din cadrul comisiilor reunite de buget-finanţe privind rectificările bugetare de anul trecut.

Dîncu a transmis o scrisoare în care precizează că este plecat din ţară, iar Cioloş şi Dragu au trimis un material scris în care răspund la întrebările cu privire la cele două rectificări bugetare din 2016.

'Astăzi, în şedinţa comisiilor reunite de buget pentru activitate de analiză a modului în care s-au făcut cele două rectificări avem invitaţi pe Dacian Cioloş, Vasile Dîncu şi Anca Dragu. Am primit scrisori de la domniile lor, Vasile Dîncu ne-a informat că în această perioadă este plecat la o activitate ştiinţifică în străinătate şi îşi prezintă disponibilitatea de a veni în faţa comisiei săptămâna viitoare, în funcţie de ce vom stabili noi la comisie. Dacian Cioloş şi Anca Dragu apreciază activitatea comisiei, nu se vor prezenta la audieri, ne-au trimis două scrisori şi, de asemenea, ne-au trimis un material pe care l-au asumat în care prezintă punctul de vedere al domniilor lor faţă de cele două rectificări de buget care au avut loc anul trecut', a declarat preşedintele Comisiei de buget de la Camera Deputaţilor, Leonardo Badea.

El a adăugat că materialul transmis de cei doi foşti membri ai Guvernului va fi analizat şi dezbătut la o altă şedinţă.

'Vrem să identificăm şi instrumente de bune practici, pe lângă răspunsurile la cele 17 întrebări puse de comisiile noastre. Este important ca pe viitor rectificările şi execuţiile bugetare să fie îmbunătăţite şi ca urmare a activităţii acestei comisii de anchetă', a afirmat Badea.

Preşedintele Comisiei de buget de la Senat, Viorel Arcaş, a spus, la rândul său, că ar fi preferat ca membrii Guvernului Cioloş chemaţi să fie prezenţi la audieri, pentru că astfel puteau să explice de ce punctul lor de vedere nu corespunde cu cel al Curţii de Conturi.

'Avem două materiale în contradicţie - sinteza raportului Curţii de Conturi şi materialele transmise de dânşii (Dacian Cioloş şi Anca Dragu - n.r.). Părerea mea personală e că nu are rost să îi mai întrebăm, să îi mai chemăm, ca să facem corespondenţă doar. Dacă ne uităm pe sinteza raportului (Curţii de Conturi - n.r.) reiese foarte clar că rectificările ar fi trebuit făcute în minus, în niciun caz în plus, să nu fie pozitive. Dacă ne uităm pe aceste hârtii, totul e în regulă din punctul dânşilor de vedere. O să facem o analiză să vedem unde este adevărul', a menţionat Arcaş.

 

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ