Ciucă, despre militarii americani care vor veni în România: ”Este o măsură asiguratorie la care ne aşteptam!”

| 02 feb, 19:58

 

Premierul Nicolae Ciucă a afirmat referitor la cei 1.000 de militari americani care vor fi transferaţi din Germania în România, că este o măsură asiguratorie la care ţara noastră se aştepta.

 

 

 

„Salut decizia Partenerului nostru strategic, Statele Unite ale Americii, anunţată de către secretarul Pentagonului, Lloyd Austin, referitor la întărirea Flancului Estic al UE şi NATO în faţa acţiunilor Rusiei şi Belarusului la frontiera cu Ucraina. Aşa cum ne-am obişnuit, partenerul strategic a ales şi de această dată să ne stea alături umăr la umăr pentru reîntărirea şi descurajarea oricărei ameninţări într-o postură de apărare consolidată pe flancul estic al NATO în ţara noastră”, afirmă Ciucă.
”Repoziţionarea în România a Escadronului Stryker se alătură contingentului de 900 de militari american aflaţi deja pe teritoriul României, al căror rol este strict să descurajeze orice agresiune şi să întărească capacităţile defensive ale Armatei Române”, a transmis premierul.
Prim-ministrul a mai spus că „desfăşurarea efectivelor americane în România subliniază încă o dată soliditatea Parteneriatului Strategic România-SUA şi interesul crescut de prevenire a oricărei escaladări militare în regiunea noastră”.
„Sperăm, în acelaşi timp, ca aceste demersuri de descurajare să creeze un spaţiu important dialogului diplomatic lansat de către SUA, NATO, OSCE pentru a detensiona şi dezescalada situaţia din estul Ucrainei”, a conchis Ciucă.

 

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ