CNA: Consumul de peste o oră de TV pe zi afectează sănătatea mentală

| 26 apr, 2013

Preşedintele Consiliului Naţional al Audiovizualului, Laura Georgescu, vrea să creeze un program naţional prin care copiii să poată practica gratuit sportul, ca alternativă la consumul excesiv de programe de televiziune.

"Am fost cinci zile în şcoli şi copiii s-au plâns. Au spus că dau drumul la televizor de singurătate. (...) Să aibă o voce undeva în fundal. În primul rând se uită la ştiri, în al doilea rând se uită la programe generaliste. Este infernal. Desenele animate erau după locul opt sau nouă.", a spus Georgescu.

CNA a efectuat un studiu în 100 de şcoli din care reiese că cei mici petrec foarte mult timp la televizor pentru că stau singuri în casă toată ziua. Cu toate acestea, nu există niciun program naţional gratuit pentru ei. "Asta m-a revoltat şi într-adevăr simt că îi agresez de câte ori las un program de proastă calitate pe audiovizual să treacă", a spus mai spus preşedintele CNA.

Gerogescu a precizat că CNA îşi face misiunea socială de a schimba efectiv conţinutul audiovizualului. Pentru a încuraja mişcarea, Laura Georgescu a amintit că CNA organizează un cros pe 26 mai.

"Crosul va fi de azi într-o lună, pe 26 mai, ultima zi de duminică din luna mai. Voi avea o largă susţinere din rândul vedetelor de radio, de televiziune şi de sport care vor veni, vor alerga şi vor încerca să vândă modelul propriei persoane pentru aceşti copii care n-au alternativă. Toţi cei 11 membri ai Consiliului vom participa şi vom avea nişte tricouri branduite cu Crosul CNA şi cu recomandarea cu care vom termina acest Cros: Consumul de mai mult de o oră de TV pe zi afectează grav sănătatea mentală '', a încheiat preşedintele CNA.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ