CNADNR a plătit despăgubirea de 1 milion de euro

| 19 iun, 2014

Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România a efectuat joi plata sumei de 4,404 milioane lei (echivalentul unui milion de euro), reprezentând daune morale, către Ghegeliu Georgiana Elena, tânăra care şi-a pierdut mâna dreaptă într-un accident rutier, informează compania.

Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a decis definitiv, în luna iunie, că CNADNR va plăti daune morale de un milion de euro unei tinere care şi-a pierdut mâna dreaptă în urma unui accident rutier petrecut în 2006. Georgiana Elena Ghegeliu a dat în judecată CNADNR la Tribunalul Bucureşti după ce a fost implicată într-un accident auto, iar această instanţă a decis, în aprilie 2013, ca tânăra să primească daune morale de un milion de euro. Decizia a fost atacată de companie, iar în noiembrie 2013 Curtea de Apel Bucureşti a scăzut suma la 200.000 de euro.


Georgiana Elena Ghegeliu a făcut recurs, admis de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie, care a stabilit că suma ce va fi plătită de CNADNR să fie de un milion de euro.


Accidentul, în urma căruia Georgiana Elena Ghegeliu şi-a pierdut mâna dreaptă, a avut loc în 2006, în timp ce aceasta mergea, împreună cu prietenul ei, spre Braşov. Şoferul a tras de volan spre dreapta, pentru a evita o altă maşină care intrase pe sensul lor de mers, iar autoturismul în care se aflau cei doi a lovit un parapet metalic de pe marginea drumului. Un fragment din parapet a străpuns portiera dreaptă a maşinii şi i-a intrat tinerei în mână. Georgiana Elena Ghegeliu a fost dusă la spital, iar medicii i-au amputat braţul drept.

În urma procesului deschis în justiţie, instanţa a stabilit că de vină pentru producerea accidentului ar fi administratorul drumului, care nu a reparat elementele de siguranţă a traficului rutier montate pe acel drum, pe partea dreaptă a sensului de mers spre Braşov.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ