CNCD a aplicat două amenzi de câte 5.000 lei pentru colindul antisemit

| 16 dec, 2013

Membrii Consiliului Naţional pentru Combaterea Discriminării au sancţionat luni, cu câte 5.000 de lei amendă contravenţională, Centrul Judeţean pentru Conservarea şi Promovarea Culturii Tradiţionale Cluj şi instituţia în cadrul căreia funcţionează Ansamblul "Dor transilvan", RATUC, în legătură cu colindul antisemit difuzat de TVR 3 în data de 6 decembrie.

Decizia a fost luată în unanimitate de cei şapte membri ai Consiliului prezenţi în şedinţă, conform preşedintelui CNCD, Csaba Ferenc Asztalos. Grupul de colindători Ansamblul "Dor transilvan" a cântat, în cadrul emisiunii 'Apasă pe verde' de pe TVR 3, un colind în care era folosit de mai multe ori termenul 'jidov', în mesaje antisemite, conform Agerpres.

Directorul TVR 3, Răzvan Bucuroiu, şi-a exprimat săptămâna trecută regretul în faţa membrilor CNA pentru 'incidentul singular', TVR 3 fiind 'deschis minorităţilor'.

'TVR e un canal curat, deschis minorităţilor. Nu ne puteam gândi că se poate întâmpla aşa ceva. A fost un direct, un duplex. Regret şi eu, şi întreaga echipă', a spus Bucuroiu.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ