COD GALBEN de ceață în șapte județe. Miercuri dimineață au fost cele mai scăzute temperaturi din această toamnă

| 28 oct, 09:18

Cod galben de ceaţă miercuri dimineaţă pentru șapte judeţe, unde izolat vizibilitatea scade sub 50 de metri. A fost de altfel şi cea mai rece noapte din octombrie, cu -8 grade înregistrate la Miercurea Ciuc.

Potrivit Administrației Naționale de Meteorologie (ANM), până la ora 11.00, pe arii restrânse în județul Covasna, inclusiv drumurile naţionale şi europene, local în județul Alba, inclusiv drumurile naţionale, europene şi autostrada pe arii restrânse în judetul Harghita, inclusiv drumurile naţionale şi europene se va semnala ceaţă care determină scăderea vizibilităţii, local sub 200 m, izolat sub 50 m. 

De asemenea, până la ora 10.00, în judeţul Cluj, local în zonele joase inclusiv municipiile Cluj Napoca, Dej şi drumurile naţionale şi europene și local în sudul judeţelor Teleorman, Giurgiu şi Călăraşi, se va înregistra același fenomen. 

Într-o intervenție telefonică pentru Știrile B1 TV, Mihai Timu, meteorolog ANM a declarat că 

”A fost cea mai rece dimineață de la începutul acesti toamne. Am înregistrat temperaturi negative în multe localități din nordul, estul, centrul și sud-estul țării, inclusiv în Capitală, unde la periferia orașului, la stația Băneasa, am înregistrat -2 grade Celsius. Însă cele mai scăzute temperaturi s-au înregistrat în estul Transilvaniei, la Miercurea Ciuc -8, și -6 grade la Joseni și Toplița. Totuși nu sunt recorduri. Vremea rece se compensează cu temperaturi plăcute pe timpul zilei. Cerul va fi destul de degajat în mare parte din țară, astfel încât vorbim de o amplitudine destul de mare între zi și noapte. Este normal să se întâmple așa, în condiții de cer senin. Astăzi (miercuri - n.r.), dacă în partea de sud și de est a României vorbim de temperaturi sub cele normale pentru această dată, în schimb, dincolo de munți, în vest, nord-vest, centru vor fi temperaturi ușor peste mediile climatologice. Cele mai ridicate valori se vor înregistra în Dealurile de Vest, 17-18 grade Celsius. Ceața si bruma vor fi fenomene meteo de interes pentru următoarele nopți. În continuare va fi această diferență între zonele intracarpatice și extracapatice”, a declarat reprezentantul ANM.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ