Cod portocaliu de inundații în Nordul țării

| 21 noi, 14:22

Administrația Națională "Apele Române" a emis, sâmbătă, o avertizare hidrologică Cod Portocaliu de inundații pentru nordul țării, valabilă până sâmbătă la ora 21,00.

"Ca urmare a precipitațiilor înregistrate în ultimele ore, a celor prognozate și propagării, se pot produce scurgeri importante pe versanți, torenți, pâraie cu posibile efecte de inundații locale și creșteri rapide de debite și niveluri cu posibile depășiri ale cotelor de inundații pe râurile din bazinele hidrografice: Tisa (la intrarea în țară și afluenții mici de pe sectorul românesc), Tur (bazin superior), Firiza, Mara, Cavnic, Ruscova, Vaser, Nistru (afluent Someș), afluenții mici ai râurilor Vișeu — aferenți sectorului aval Vișeul de Sus, Iza — aferenți sectorului aval Strâmtura — județele Maramureș și Satu-Mare", se menționează în avertizare.

Potrivit Administrației, fenomenele se pot produce cu probabilitate mai mare în bazinele hidrografice Valea Rea (afluent Tur), Firiza (bazin superior), Mara și Ruscova (bazin superior).

"În funcție de evoluția fenomenelor hidrometeorologice vom reveni cu actualizarea prognozei hidrologice. Se impune urmărirea evoluției situației hidrometeorologice, în conformitate cu Regulamentul privind gestionarea situațiilor de urgență generate de inundații, fenomene meteorologice periculoase, accidente la construcții hidrotehnice, poluări accidentale pe cursurile de apă și poluări marine în zona costieră", se mai arată în avertizare.

loading...

Ştirile orei

STIRIDESPORT.RO
h
1 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
21 noi, 19:45
Calin
Program rapid cu castiguri la domiciliu!
Faci bani de acasă! Internetul este o invenție minunată! Pe internet găsești acum acest curs online care te învață pas cu pas, cu multe explicații, cum faci bani de acasă! Cursul este GRATUIT și te învață cu multe indicații foarte simple și clare cum faci bani de acasă! Vrei și tu cu seriozitate să înveți ceva nou și de viitor? Cere imediat informații mai multe trimițând textul “INFO” la adresa de email: [email protected]

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ