Poliţişti şi pompieri intervin în 25 de localităţi din opt judeţe pentru limitarea inundaţiilor

| 28 noi, 12:18

Efective ale Ministerului Afacerilor Interne intervin în continuare în 25 de localităţi din judeţele Dâmboviţa, Giurgiu, Olt, Teleorman, Argeş, Dolj, Vâlcea şi Ilfov pentru limitarea efectelor meteo periculoase, la acest moment nefiind localităţi izolate şi nici persoane în pericol, a declarat, sâmbătă, purtătorul de cuvânt al MAI, Monica Dajbog, într-o declaraţie de presă la sediul ministerului, informează Agerpres.

Purtătorul de cuvânt al MAI a adăugat că la această oră mai sunt probleme pe trei drumuri judeţene. 

'În Dolj, râul Teslui a inundat drumul judeţean 641 pe o porţiune de 75 m, circulaţia autoturismelor fiind deviată pe rute ocolitoare. Pe DJ 653, în comuna Schitu se circulă cu restricţii, iar pe 644 A - comuna Morunclav, se circulă pe un singur sens. În această dimineaţă, în 20 de localităţi din judeţele Galaţi, Prahova, Vrancea, Bacău, Mehedinţi şi Vâlcea era întreruptă alimentarea cu energie electrică, dar echipele de intervenţie erau deja în teren pentru remedierea situaţiei", a afirmat Monica Dajbog. 

Ea a precizat că sâmbătă dimineaţă hidrologii au emis un nou cod galben valabil până la ora 18.00. 

"Ca urmare a precipitaţiilor înregistrate în ultimele ore, a celor prognozate şi propagării, se pot produce scurgeri importante pe versanţi, torenţi, pâraie cu posibile efecte de inundaţii locale şi creşteri de debite şi niveluri cu posibile depăşiri ale cotelor de atenţie pe afluenţii Oltului aferenţi sectorului Sf. Gheorhge - Feldioara, judeţul Braşov. Conform specialiştilor, aceste fenomene se pot produce cu probabilitate mai mare în bazinele superioare ale râurilor Târlung, Ghimbăşel şi Bârsa. Totodată a fost emis un cod portocaliu de inundaţii valabil până la ora 18, pentru râurile din bazinul Teleajean şi bazinul superior al râului Prahova", a declarat Monica Dajbog. 

Ea a reamintit că în cadrul videoconferinţei care a avut loc vineri, ministrul Afacerilor Interne, Petre Tobă, a cerut activarea Comitetelor Judeţene pentru Situaţii de Urgenţă şi a grupelor operative de la nivelul Inspectoratelor pentru situaţii de urgenţă din judeţele aflate sub atenţionări de cod galben sau portocaliu. 

"Aceste măsuri se menţin în toate judeţele aflate în continuare sub atenţionări meteo", a precizat Dajbog. 

Purtătorul de cuvânt al MAI a precizat că în ultimele 24 de ore peste 1.200 de efective ale MAI cu peste 600 de mijloace au intervenit pentru limitarea efectelor meteo periculoase în 54 de localităţi din 12 judeţe.

"Apele au inundat 20 de locuinţe din judeţele Olt, Mehedinţi, Vâlcea şi Giurgiu, şi 66 de curţi şi grădini din Olt, Dâmboviţa, Mehedinţi, Argeş, Vâlcea, Gorj, Ilfov şi Giurgiu", a adăugat Monica Dajbog. 

Ea a precizat că în cursul nopţii trecute 50 de pompieri, poliţişti, jandarmi şi militari de la MApN au acţionat în localitatea Băbeni, judeţul Vâlcea, unde digul canalului colector care traversează oraşul s-a fisurat, existând riscul de inundaţii, cât şi pentru pregătirea evacuării preventive a aproximativ 70 de persoane din locuinţele situate în zona de risc. 

'La această oră se continuă lucrările la întărirea digului cu forţe ale ISU ale MApN şi din partea autorităţilor locale", a precizat Dajbog. 

Purtătorul de cuvânt al MAI a precizat că o altă intervenţie de îndepărtare a unei situaţii de risc pentru populaţie a avut loc noaptea trecută în zona localităţii Plosca din judeţul Teleorman, unde Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă a decis realizarea unei breşe de scurgere sub calea ferată pe relaţia Alexandria-Roşiori de Vede, lucrare necesară pentru a se evita inundarea a peste 50 de case din localitatea Plosca. 

"Începând de astăzi dimineaţă s-a lucrat intens la refacerea terasamentului căii ferate pentru a se putea permite reluarea circulaţiei feroviare. La această oră circulaţia feroviară pe această rută a fost reluată", a precizat Dajbog. 

Purtătorul de cuvânt al MAI a adăugat că o altă zonă care rămâne în atenţia autorităţilor este cea de pe DN67C Rânca-Novaci unde se acţionează în continuare pentru deszăpezire între kilometrii 22 şi 34. 

"Aici în cursul nopţii trecute în jurul orei 4.00, deplasarea unui microbuz care transporta şapte adulţi şi doi copii dinspre staţiunea Rânca spre Novaci a fost facilitată de un plug care i-a deschis drumul înzăpezit. De asemenea, o persoană care necesita asistenţă medicală a fost transportată cu ajutorul unei şenilate la o ambulanţă care a dus-o la spital", a mai precizat Monica Dajbog.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

1 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
28 noi, 20:05
munca
Afaceri acasa!
Afaceri de acasa! Oferim un sistem extra-eficient de instruire gratuita in care inveti rapid cum poti incepe afaceri de acasa. Cursul este total gratuit si te invata tot ceea ce iti trebuie pentru a sti cum sa pornesti afaceri de acasa! Cand vrei cu toata seriozitatea mai multe detalii, cauta-ne la adresa de email: [email protected]

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ