COD PORTOCALIU şi COD GALBEN: Val de căldură persistent şi disconfort termic accentuat

| 11 aug, 09:03

Valul de căldură va cuprinde marți toată ţara. Dacă în cele trei judeţe din vest, codul portocaliu de caniculă continuă să usuce culturile agricole de trei zile la rând, acum întreg teritoriul se află sub avertizare de cod galben.

Asta înseamnă că temperaturile vor ajunge în unele zone la 38 de grade. Fermierii sunt cu nervii la pământ, în numeroase regiuni, culturile au fost compromise complet, iar oamenii se gândesc să-şi vândă animalele la abator numai pentru a supravieţui. 

”Astăzi și mâine, valul de căldură se va intensifica și va cuprinde toate regiunile. Se vor înregistra 35-37, izolat 38 de grade.Se va atinge de asemenea pragul critic de 80 de unități. Disconfortul termic se va menține deosebit de ridicat. Șansele de precipitații sunt aproape nule, o răcorire în zonele centrale, de sud și vest de săptămâna viitoare”, a declarat Oana Catrina, meteorolog ANM.

COD GALBEN. Marţi şi miercuri, 11 şi 12 august, valul de căldură se va intensifica şi va cuprinde toate regiunile. Temperaturile maxime vor atinge frecvent 35....37 de grade şi izolat 38 de grade, iar indicele temperatură-umezeală (ITU) va depăşi local pragul critic de 80 de unităţi, în zonele de câmpie şi podiş.

COD PORTOCALIU: În judeţele Arad, Bihor şi Satu Mare vor fi temperaturi maxime de 37...38 de grade, iar disconfortul termic se va menţine deosebit de accentuat. Valul de căldură va persista şi în următoarele zile şi, în funcţie de evoluţia şi intensitatea fenomenelor meteorologice, Administraţia Naţională de Meteorologie va actualiza prezentul mesaj.

 

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ