Valul de secetă lovește Europa de la est la vest

| 13 aug, 20:51

Continuă problemele cauzate de căldură şi în alte ţări europene. Temperaturile ridicate din Ungaria au determinat autorităţile să menţină codul roşu de caniculă şi pentru următoarele zile. Cod roşu este şi în Slovacia, estul Austriei, în Serbia şi în Polonia. Autorităţile de la Varşovia au decis, de altfel, limitarea aprovizionării cu electricitate pentru industrie.

Temperaturile ridicate au determinat autorităţile din Ungaria să menţină codul roşu de caniculă până duminică. În Budapesta, oficialii maghiari au constituit chiar puncte de prim-ajutor în care se împart pungi cu apă potabilă.

De o săptămână Ungaria suferă de caniculă. Astăzi la Budapesta sunt 39 de grade, vineri şi sâmbătă va fi ceva mai răcoare, doar 37 de grade. De altfel, seceta se vede şi cu ochiul liber. Baza podului Margareta din Budapesta nu mai este acoperită de apele Dunării.

Probleme serioase întâmpină şi polonezii, care se confruntă în aceste zile cu temperaturi de aproape 40 de grade, neobişnuite pentru această ţară. Autorităţile au decis limitarea furnizării cu energie electrică a industriei grele, decizie fără precedent în ultimul deceniu. Restricţiile parţiale vor afecta peste 1.600 de companii, dar nu ar trebui să aibă un impact negativ asupra capacităţilor lor de producţie, notează Digi24.

În regatul spaniol, temperaturile extreme şi seceta au afectat mai ales centrul şi sudul ţării. Autorităţile iberice spun că în ultimii 20 de ani temperaturile din Spania au crescut cu 4 grade iarna şi cu 6 grade vara.

Barajul de acumulare din nordul Madridului asigură jumătate din consumul necesar capitalei Spaniei. Ultimele trei luni de secetă îşi fac simţită prezenţa iar pe suprafața lacului întins pe mai multe hectare au apărut mai multe insule.

Într-o situaţie dificilă este şi Germania, care se luptă de o săptămână cu temperaturile extreme, care depăşesc uneori 40 de grade.  

Tag-uri: caniculă, secetă
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ