Comandament de iarnă: Ce le cere primarul interimar al Capitalei celor responsabili cu deszăpezirea

| 15 ian, 19:07

Primarul general interimar al Capitalei, Răzvan Sava, le-a cerut vineri, la Comandamentul de iarnă, responsabililor cu deszăpezirea să ia toate măsurile pentru a nu exista probleme tehnice cu utilajele, transmite Agerpres.

"V-am convocat la acest comandament pentru că ultima avertizare meteorologică este de cod portocaliu, începând de mâine după-amiază, dublat de vânt în rafale, care va depăși 70, 80 de kilometri la oră. Fac apel la toți operatorii de salubrizare să înceapă să își facă ultimele retușuri, să treacă în revistă toate utilajele pe care le au, revizii tehnice, să nu aibă probleme tehnice cu utilajele. (...) Vreau să fac un apel către Direcția de Inspecție și Control. Aș vrea să controlați ce se întâmplă, inclusiv cu instituțiile Primăriei, la dispecerat vreau să vedeți dacă stațiile ce sunt la cei care sunt implicați funcționează. Cei care au probleme cu stațiile aveți ocazia să luați legătura cu colegii de la dispecerat și să le spuneți ce defecțiuni sunt, astfel încât atunci când suntem în teren să putem comunica", a spus Sava.

Primarul general a cerut mobilizarea tuturor factorilor implicați în această perioadă, mai ales pe timpul nopții.

"Au început școlile, aș vrea să începeți să vă mobilizați mai mult pe timpul nopții, astfel încât dimineața, când locuitorii se duc către serviciu, trotuarele, arterele să fie practicabile, aș vrea o mobilizare mai mare pe timpul nopții, astfel încât pe timpul zilei să nu vă intersectați cu oamenii care sunt în trafic și să îi blocați sau să vă blocheze. Doresc să vă faceți ultimele retușuri, tot ce înseamnă tratament pentru străzi principale, secundare, să interveniți, am văzut când am fost în vizită în bazele dumneavoastră, am văzut utilaje de mici dimensiuni care pot fi folosite, vreau să le scoateți în stradă și să le folosiți. (...) Intensificați-vă acțiunile la spitale, școli, grădinițe, instituții care sunt necesare pentru București", a solicitat Sava.

Potrivit reprezentanților operatorilor de deszăpezire, în sectorul 1 sunt 61 de utilaje echipate complet cu sărăriță sau cisternă dintr-un total de 86 de utilaje la care mai sunt și rezerve, iar operatori — o medie de 300 de persoane pe zi, numărul lor putând fi suplimentat la nevoie; în sectorul 2 operatori sunt în jur de 60 — 65 de persoane, numărul lor putând fi majorat; în sectorul 3 — 32 de utilaje mari cu sărărițe pentru străzile principale, 20 de utilaje care să intre pe străzile secundare echipate cu sărărițe, cinci utilaje tip bobcat pentru deszăpezirea trotuarelor din dreptul bulevardelor mari, vor fi în dispozitiv 220 de muncitori la deszăpezire ziua, iar 40 noaptea; în sectorul 4 — 47 de utilaje echipate cu plug și sărăriță, 19 utilaje echipate pentru transport zăpadă, 300 de operatori pe zi, care vor lucra în două schimburi; în sectorul 5 se va acționa cu 36 de utilaje, sunt disponibile și zece utilaje pentru cărat zăpada și două încărcătoare; în sectorul 6 au fost trecute în revistă 81 de utilaje.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ