Primăria Capitalei: Amenzi de 42.000 de lei pentru că nu au fost curățate trotuarele de zăpadă

| 20 ian, 18:39

Amenzi de 42.000 de lei au fost aplicate în Capitală, miercuri, pentru ignorarea prevederilor privind obligația persoanelor fizice/ juridice de a îndepărta zăpada în maxim 24 de ore de la încetarea ninsorii.

"În cadrul acțiunii de control de miercuri, desfășurată de polițiștii locali din cadrul Direcției Control, au fost verificate 23 de artere principale, în vederea respectării prevederilor hotărârii CGMB 120/2010 privind obligația persoanelor fizice/ juridice de a îndepărta țurțurii de gheață formați la nivelul acoperișurilor imobilelor, de a curăța trotuarele de zăpada depusă și gheața formată și au fost întocmite 22 de procese verbale de constatare și sancționare a contravențiilor în valoare totală de 42.000 de lei. Total sancțiuni aplicate marți și miercuri — 53 de procese verbale de constatare și sancționare a contravențiilor, în valoare de 94.000 de lei", precizează Serviciul pentru Relația cu Mass-Media al Primăriei Capitalei, conform Agerpres.

Citeşte şi:  Primăria Capitalei: Amenzi de 52.000 de lei pentru neîndepărtarea zăpezii și țurțurilor

Primăria sectorului 1 a precizat că pentru nerespectarea acelorași prevederi legislative, luni și marți, în această zonă administrativă au fost aplicate 55 de sancțiuni contravenționale, cuantumul amenzilor fiind de 9.600 de lei.

Potrivit hotărârii CGMB nr. 120/2010, persoanele fizice și juridice au obligația ca, pe timp de iarnă, să îndepărteze țurțurii de gheață formați la nivelul acoperișului imobilului, să curețe în maxim 24 de ore după încetarea ninsorii zăpada depusă și gheața formată de pe trotuarele aferente imobilelor unde domiciliază sau unde își desfășoară activitatea, a sediilor de firmă, curților sau terenurilor deținute, astfel încât traficul pietonal să se desfășoare în condiții normale. La imobilele în care la parter funcționează societăți comerciale sau prestatori de servicii, obligațiile revin acestor unități, pe timpul funcționării lor.

Nerespectarea acestor prevederi constituie contravenție și se sancționează cu amendă de la 200 de lei la 500 de lei în cazul persoanelor fizice, iar pentru cele juridice amenzile se încadrează între 500 de lei și 2.000 de lei.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ