Combină alimentele cu cap! Idei sănătoase pentru fiecare masă

| 07 dec, 2013

Alimentaţia sănătoasa nu înseamnă să te privezi de lucrurile care îţi fac plăcere, mâncând doar bucate fără savoare, ci să găseşti combinaţii „deştepte“ care îţi pot oferi un gust plăcut şi maximum de nutrienţi. Aşa se face că unele alimente considerate interzise te pot ajuta să te menţii în formă şi chiar să slăbeşti dacă le asociezi cum trebuie, informează curademiere.ro

Secretul este sa intelegi dinamica grupelor de alimente si modul in care anumite combinatii pot lucra in avantajul tau. Cu totii am auzit de „superalimente“ si de importantele lor beneficii pentru sanatate.
Asociindu-le in mod armonios – atat sub aspectul gustului, cat si al principiilor de nutritie – te poti proteja de cancer si iti poti consolita imunitatea. Mai mult, unele combinatii de alimente contribuie la intarirea oaselor si iti imbunatatesc aspectul pielii. Nu-i asa ca ai dori sa le incerci? Iata cateva optiuni pe care le-am selectat pentru tine!

Idei sanatoase pentru micul dejun

Suc de portocale si cereale fortifiate cu fier
Nimic nu iti da mai multa energie dimineata decat o portie de cereale integrale fortifiate cu fier! Insa daca adaugi un pahar cu suc de portocale la acest mic dejun „de milioane“ (eventual in locul cafelei), cantitatea de fier absorbita in organism va creste de sase ori.

Omleta cu branza si broccoli
Cele trei ingrediente – ouale, branza si broccoli – mentin sanatatea sistemului osos prin faptul ca sunt fortifiate cu calciu si vitamina D. Aceasta varianta pentru micul dejun este una de succes tocmai datorita relatiei dintre cei doi nutrienti: vitamina D din galbenusul de ou faciliteaza absorbtia calciului din branza si broccoli. Cu alte cuvinte, ai parte nu doar de o gustare delicioasa, ci si de oase rezistente, iar specialistii spun ca aceasta combinatie de alimente poate ameliora inclusiv iritabilitatea asociata cu sindromul premenstrual.

Tartine cu unt de arahide si capsuni feliate
Untul de arahide este o gustare sanatoasa foarte versatila, pentru ca poate fi combinat cu aproape orice, iar rezultatul va fi de fiecare data delicios si plin de beneficii pentru organism. Multa lume il prefera in asociere cu telina (tulpinile de telina se taie sub forma de batoane, peste care se intinde unt de arahide), dar modul traditional de a-l savura sunt sendvisurile. Sigur, in SUA sunt foarte populare sendvisurile cu jeleu, dar noi iti propunem o interpretare mai sanatoasa a acestora si mai „prietenoasa“ cu silueta: tartine de paine prajita cu unt de arahide si capsuni feliate deasupra. Combinatia de capsuni si unt de arahide iti ofera necesarul de proteine si vitamine E si C pentru a incepe ziua cu bine, protejandu-ti totodata ochii de degenerescenta maculara (una dintre principalele cauze ale orbirii).

Ceai verde cu lamaie
Atunci cand spui ceai verde, spui vitalitate, longevitate, o inima sanatoasa si un corp de invidiat. Aceasta veritabila „fantana a tineretii“ are mai multe beneficii pentru trup si minte decat ne-ar permite spatiul sa insiram aici. Iar daca ziceai ca lucrurile nu pot fi mai bune de atat, afla ca o ceasca de ceai verde in care ai stors putina zeama de lamaie are de cinci ori mai multe catechine – antioxidanti esentiali pentru inima. Ce idee mai buna decat sa renunti la cafeaua de dimineata in favoarea unei portii de ceai verde?

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ