Conducerea Camerei Deputaţilor stabileşte joi calendarul privind cererea DNA în cazul Sebastian Ghiţă

| 24 mar, 10:48

Biroul permanent al Camerei se va reuni joi, la ora 12,00, pentru a stabili calendarul în cazul cererii DNA pentru încuviinţarea reţinerii şi arestării preventive a lui Sebastian Ghiţă.

Procurorul şef al Direcţiei Naţionale Anticorupţie, Laura Codruţa Kovesi, a cerut miercuri sesizarea Camerei Deputaţilor pentru încuviinţarea reţinerii şi arestării preventive a lui Sebastian Ghiţă, anchetat într-un nou dosar. 

Deputatul este acuzat de dare de mită (2 infracţiuni), folosire de informaţii care nu sunt destinate publicităţii ori permiterea accesului unor persoane neautorizate la aceste informaţii (2 infracţiuni), şantaj, cumpărare de influenţă, şi conducerea unui vehicul fără permis de conducere. 

Conform ordonanţei prin care s-a dispus efectuarea urmăririi penale faţă de deputat, în perioada 2013 - 2014, în timp ce pe rolul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel (PCA) Ploieşti se afla în curs de urmărire penală o cauză complexă în care se efectuau cercetări cu privire la săvârşirea unor infracţiuni de evaziune fiscală şi spălare de bani, mai multe persoane vizate au obţinut informaţii confidenţiale pe mai multe căi, printre cei implicaţi în furnizarea ilegală de informaţii nedestinate publicităţii fiind şi Sebastian Ghiţă. 

Astfel, informaţiile respective priveau obiectul cercetărilor, persoanele fizice şi juridice cercetate, măsurile de supraveghere tehnică dispuse, măsurile preventive ce urmau a fi luate, numele procurorului de caz şi ale ofiţerilor de poliţie delegaţi să efectueze urmărirea penală.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

1 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
24 mar, 12:23
palada pufosul
fratia de la Ploiesti,se clatina
cei 2-3 primari,varfurile Politiei,ale procuraturii,2 si 15(!!!),Cosma si familia,Hertanu si familia,Ghita si administratorii...deputati ,senatori
raportat la varfuri penale/nr locuitori,cel mai corupt judet
Republica de la Ploiesti se clatina..Progres Romania

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ