Divizia de măscăreală publică şi-a fixat o nouă ţintă - Sebastian Ghiţă

| 28 mar, 15:19

La adapostul unor cuvinte mestesugite, are loc in aceste zile o noua campanie de denigrare, lucrata insa atent pe un model devenit obisnuit in Romania.

Procurorii DNA, care il vor dupa gratii pe Sebastian Ghita, i-au facut un portret de adevarat mafiot deputatului ex-PSD, menit sa ii determine pe deputati sa incuviinteze arestarea preventiva a colegului lor.

"Deputatul Sebastian Ghita, folosindu-se de increderea acordata prezumat de statul roman in exercitarea cu onestitate si cinste a unei inalte demnitati publice cum este cea de parlamentar - ales al cetatenilor romani, a savarsit mai multe infractiuni, dovedindu-si astfel dispretul fatis fata de legi, fata de colectivitatea reprezentata in Parlament si cetatenii care l-au ales, fata de institutiile statului".

(...)

Procurorii anticorupţie i-au făcut un portret detaliat de infractor lui Sebastian Ghiţă, pentru a-i sensibiliza pe colegii acestuia de la Camera Deputaţilor, să voteze pentru  încuviinţarea arestării preventive a magnatului. „Deputatul Sebastian Ghiţă, folosindu-se de încrederea acordată prezumat de statul român în exercitarea cu onestitate şi cinste a unei înalte demnităţi publice cum este cea de parlamentar – ales al cetăţenilor români, a săvârşit mai multe infracţiuni, dovedindu-şi astfel dispreţul făţiş faţă de legi, faţă de colectivitatea reprezentată în Parlament şi cetăţenii care l-au ales, faţă de instituţiile statului".

Aceste extrase sunt parte din două articole, presupus diferite, apărute pe Adevărul.ro, sub semnătura lui Ionel Stoica, și pe Ziare.com, fără autor. Ambele materiale sunt aproape identice, începând de la titlu și până la majoritatea elementelor de conținut. Citatele din procurori, alese de cele două surse, sunt aceleași. Dacă nu a existat o relație telepatică între domnul Ionel Stoica și Anonimul de la ziare.com, atunci nu putem presupune decât că asistăm la o altă desfășurare de forțe a Diviziei de măscăreală publică.

Ne referim la acei jurnaliști care însoțesc orice dosar apărut de la DNA cu propriile lor articole și analize, în susținerea acuzațiilor aduse de procurori. Mă rog, este vorba de materiale livrate, pe care cei în cauză nu fac decât să le semneze, poate să le modifice un pic, pentru a nu se face pur și simplu de râs. În această divizie sunt jurnaliști anonimi, la marginea anonimității, dar și "vedete" de genul Sorina Matei, Dan Tapalagă, Cristian Pantazi și alții.

Rostul acestor oameni este să asigure condamnarea mediatică a celor pe care procurorii îi acuză, indiferent cât de slabe sau inexistente sunt probele. Până la urmă, un "anonim" sau un jurnalist lovit oricum de anonimat își poate asuma oricâte minciuni și răstălmăciri, pentru a susține "cauza".

În acest caz, vorbim de mobilizare începută încă de sămbătă seara pentru atacarea lui Sebastian Ghiță. Acuzațiile aduse acestuia nici nu mai contează, probele sau lipsa lor nici atât. Singurul lucru pe care Divizia de măscăreală vrea să îl facă să conteze este propria interpretare asupra faptelor (adică, un lung șir de minciuni și răstălmăciri).

Citeşte şi: Camera Deputaţilor: Comisia juridică se reuneşte marţi pentru raportul asupra cererii DNA în cazul Ghiţă

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

1 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
29 mar, 08:27
Credinciosul Slugoi
ai reaparut ,iar iti este foame?ma bucur....
vrei si tu ....o bucatica de putere?

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ