Ghiţă: Am încredere în judecata colegilor mei şi îi voi ruga să nu încuviinţeze cererea DNA

| 25 mar, 14:25

Deputatul Sebastian Ghiţă a declarat vineri că le va cere colegilor din Parlament să nu încuviinţeze cererea DNA de reţinere şi arestare a sa şi că va aduce, marţi, la Comisia juridică, dovezi prin care va dovedi că este nevinovat.

"Pare un dosar voluminos, dar, ţinând cont că e vorba doar despre denunţuri şi că toate seamănă între ele şi că vin de la nişte denunţători cel puţin curioşi pe care am să-i prezint colegilor din Comisia juridică, nu cred că sunt elemente care să-mi ocupe foarte mult timp. Deputaţilor din Comisia juridică o să le prezint, în primul rând, calitatea denunţătorilor şi o să o fac şi publică să ştiţi toţi cum arată astăzi un denunţător în România cu peste 10 dosare penale şi nu ştiu câte arestări şi dacă un astfel de personaj reuşeşte să-şi dărâme anchetatorul, dacă un astfel de personaj, după ce este închis de către un procuror- şef, după ce este arestat şi trimis în judecată reuşeşte cu un denunţ să îl trimită el în închisoare pe procuror, apoi nu ştiu cine cui face dosare aici", a afirmat Ghiţă la Comisia juridică, unde a venit să-şi studieze dosarul. 

Întrebat dacă se aşteaptă ca, miercuri, în plenul Camerei Deputaţilor, votul să fie favorabil cererii DNA, Ghiţă a spus că îşi va ruga colegii să voteze împotrivă. 

"Am încredere în judecata colegilor mei şi îi voi ruga să nu încuviinţeze această cerere. Chestiunea cu imunitatea parlamentarilor este falsă. Nu putem discuta despre faptul că un parlamentar nu poate fi cercetat anchetat sau trimis în instanţă şi judecătorii să decidă. Discutăm despre faptul că un parlamentar trimis aici de cetăţenii României să asigure o majoritate poate fi oricând sau nu arestat, iar eu cred că în toate ţările civilizate regula este ca parlamentarii să nu poată fi arestaţi decât după ce un dosar se judecă", a comentat deputatul. 

Sebastian Ghiţă a precizat că, în ce priveşte dosarul care se află acum la Parlament, este "absolut nevinovat" şi că pare "o veşnică încercare de a i se pune lucruri în cârcă". 

"Dacă 15 ani, zeci, sute de instituţii au verificat şi au controlat activitatea mea şi după ce s-au pierdut alegerile constat că dintr-o dată am devenit tartorul dracilor. Atunci nu mai ştiu ce să cred", a mai spus el. 

Sebastian Ghiţă a arătat că denunţătorul său, "acel personaj căruia îi spunem om de afaceri, Răzvan Alexe, un om care a vândut droguri şi a făcut contrabandă", l-a denunţat şi pe procurorul care l-a anchetat şi l-a închis. 

El a adăugat că în dosarul său nu există alte probe în afară de denunţuri, nu există interceptări şi, chiar dacă ar exista, nu se va folosi vreodată de decizia Curţii Constituţionale.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

2 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
25 mar, 14:55
Col.Drogaru Jiga
Receptionat.Mirul este pe drum.2 tone.
Progres Romania
26 mar, 14:24
Victor Trompa
salvati-l pe Mosu..........??????????!!!!!!!!!!

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ