Consilierul guvernatorului BNR, Adrian Vasilescu: Românii nu ştiu să facă bani

| 03 mar, 2014

Consilierul guvernatorului BNR, Adrian Vasilescu, este de părere că românii nu ştiu să facă bani. "Important este să faci locuri de muncă în care să se producă bani", a concluzionat purtătorul de cuvânt al BNR, Adrian Vasilescu.

Consilierul guvernatorului BNR, Adrian Vasilescu, este de părere că multe dintre firmele din România fac bani din afaceri cu statul, prin care "e uşor să iei bani", în loc să creeze locuri de muncă.

Întrebat cum stă România la cultura financiar-bancară comparativ cu alte ţări din Europa, purtătorul de cuvânt al BNR a replicat că stă rău şi că românii nu ştiu să facă bani, potrivit Realitatea.net, care citează Agerpres.

"Cetăţeanul ar trebui să ştie, în primul rând, cum se fac banii şi cum se cheltuie raţional. Dar mai ales cum se fac banii. Eu pun mâna pe inimă şi spun că românii nu ştiu să facă bani. Acesta este adevărul adevărat şi acesta este lucrul cel mai important care trebuie învăţat, cum se fac banii, cum se folosesc, cum se cheltuie raţional şi multe altele. Eu când spun că românii nu ştiu să facă bani mă refer la cei 20 de milioane de români. Nici oamenii de afaceri nu ştiu prea bine să facă bani. Mulţi ştiu să ia de la stat bani prin afaceri cu statul, prin contracte, e uşor să iei bani. Important este să faci locuri de muncă în care să se producă bani", a declarat luni, la Braşov, consilierul guvernatorului BNR, Adrian Vasilescu, la deschiderea proiectului 'Academica BNR 2014', la Universitatea "Transilvania".

Reprezentantul BNR consideră că un lucru important în prezent este educarea populaţiei din punct de vedere financiar-bancar.

"Trebuie să recunoaştem că bunăstarea pe care ne-o dorim este foarte departe de noi, iar BNR contribuie prin acest proiect, Academica BNR, atât cât se poate, pentru că este o singură instituţie şi o ţară de 20 de milioane de cetăţeni, dar folosind şcolile, universităţile, mass-media în general, se pot transmite populaţiei cunoştinţele financiar-bancare. Şi asta face BNR implicându-se într-un proiect cu universităţile din România, iar doi factori sunt extraordinari de implicaţi în proiect - Universitatea 'Transilvania' din Braşov şi Universitatea din Constanţa - care găzduiesc câte două sesiuni pe an, una la Braşov şi una la Constanţa", a spus Adrian Vasilescu.

Banca Naţională a României organizează în perioada 3-5 martie, la Sinaia, în parteneriat cu Universitatea 'Transilvania' din Braşov, prima etapă din acest an a proiectului ACADEMICA BNR, un program naţional de susţinere a educaţiei financiare în România, la care participă comunitatea academică din 27 de universităţi din ţară.

 

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ