Leul a rămas imun la criza politică

| 26 feb, 2014

Leul s-a apreciat ușor miercuri, cursul de referință anunțat de Banca Națională a României fiind de 4,5144 lei/unitate.

În raport cu dolarul american, moneda americană s-a stabilizat și dacă ieri BNR indica o cotație de 3,2858 lei/dolar, astăzi aceasta a ajuns la 3,2854 lei/dolar. În raport cu francul elvețian, moneda națională s-a apreciat de asemenea, de lșa 3,7041 lei/franc, ieri, la 3,6991 lei/franc, astăzi.

Moneda naţională a avut o evoluţie liniară încă de la începutul acestei şedinţe de trazacţionare. La ora 10.30 un euro se tranzacţiona pe piaţa interbancară la un nivel de 4.5190 lei. „În pofida unei reacţii calme a leului până acum la tensiunile politice, credem că o despărţire formală a alianţei de guvernământ ar putea împinge moneda locală spre minimele anului de circa 4,55/euro. Credem însă şi că o astfel de mişcare va fi temporară, întrucât ne aşteptăm ca banca centrală să continue tiparul sterilizării excesului de lichiditate din piaţă, mai ales în condiţiile în care o astfel de activitate este motivată de recentele intrări de fonduri europene”, scrie în cel mai recent raport asupra pieţelor financiare emis de ING Bank.

Tag-uri: BNR, curs de schimb
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ