Consiliul Concurenței suspectează Enel de încălcarea legii concurenței

| 31 mai, 15:21

Consiliul Concurenţei a efectuat inspecţii inopinate la E-Distribuţie Muntenia (fostă Enel Distribuţie Muntenia) şi la sediile a patru companii care proiectează şi execută instalaţii de racordare la reţeaua electrică: Electrical Power Consulting SRL, Simco International Impex SRL, Institutul de Studii si Proiectari Energetice – ISPE SA şi Servicii Energetice Muntenia SA.

Inspecţiile au fost efectuate în cadrul investigaţiei privind un posibil abuz de poziţie dominantă al operatorului de distribuţie a energiei electrice, E-Distribuţie Muntenia, în zona pentru care deţine licenţă emisă de ANRE, cu efecte şi pe piaţa serviciilor conexe, respectiv elaborarea studiilor de soluţie, proiectarea şi execuţia instalaţiilor de racordare etc.

Autoritatea de concurenţă suspectează că E-Distribuţie Muntenia ar discrimina unele companii prestatoare de servicii conexe prin selectarea unor operatori pe alte criterii decât cele prevăzute de legislaţia în vigoare. În acest fel, ar putea fi afectaţi şi consumatorii prin influenţarea de către EDM a soluţiilor tehnice propuse utilizatorilor, a duratei şi a costurilor de racordare la reţeaua de energie electrică, precum şi a opţiunii utilizatorilor de a alege prestatorii de servicii conexe.

Inspecţiile inopinate sunt autorizate de Curtea de Apel Bucureşti şi sunt justificate de necesitatea obţinerii tuturor informaţiilor şi documentelor necesare clarificării posibilei practici anticoncurenţiale analizate. Documentele ridicate în cadrul inspecţiilor se află în analiza autorităţii române de concurenţă, în cadrul procedurilor specifice investigaţiei.

Inspecţiile inopinate constituie o etapă preliminară a investigaţiei, iar efectuarea lor nu reprezintă o antepronunţare a Consiliului Concurenţei în ceea ce priveşte existenţa unei încălcări a Legii concurenţei.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ