Consiliul Naţional al Elevilor, după publicarea ghidurilor pentru începutul şcolii: E nebuloasă completă

| 01 sep, 14:36

Preşedintele Consiliului Naţional al Elevilor, Rareş Voicu, a afirmat că declaraţiile de marţi ale ministrilor Sănătăţii şi Educaţiei nu oferă informaţii concrete despre începerea anului şcolar 2020-2021, ci au adâncit mai mult confuzia.

"Declarațiile celor doi miniștri au fost un exemplu ca la carte de discurs care nu transmite de fapt nimic. Știm sigur că vom începe școala, dar e posibil să nu, începem fizic unde se poate, dacă nu, începem online sau hibrid, adică a fost o nebuloasă completă, nu ni s-a transmis nimic nou, de fapt. Se perpetuează o stare de fapt, în care nimeni nu înțelege nimic și foarte important, poate chiar cel mai important, directorii și autoritățile locale, cei care sunt responsabili de facto în teritoriu pentru începerea anului școlar nu înțeleg nimic și aici ar trebui deja să ne fie frică, atunci când oamenii care au responsabilitatea de a ne asigura nouă, în calitate de elevi și profesorilor, siguranță în școală, nu mai înțeleg nimic din partea autorităților, atunci cred că e cazul să ne îngrijorăm", a declarat Rareş Voicu, preşedintele Consiliului Naţional al Elevilor (CNE) la RFI.

Marţi au fost publicate şi ghidurile pentru fiecare tip de învăţământ, printre acestea fiind menţionate distanţarea între elevi, circuitele în unităţile de învăţământ, precum şi purtarea obligatorie a măştii. "Este nevoie de o direcţie comună pentru funcţionarea şcolilor pentru că, într-adevăr, şcolile se află administrarea autorităţilor locale, însă sistemul educaţional din România este unul încă centralizat", a mai subliniat preşedintele CNE.

Citeşte şi Ministrul Educației, noi precizări despre începerea școlii: Declarația pe proprie răspundere a părinților va fi eliminată

Privind achiziţia celor 250.000 de tablete promise elevilor la începutul anului din care s-a semnat un contract pentru doar circa 82.000 unităţi, reprezentantul CNE a afirmat că "să îţi asume că au greşit, că nu au făcut la timp aceste achiziţii publice şi de ce nu au semnat mai devreme. Sunt multe întrebări la care nu avem niciun răspuns".

Tag-uri:
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ