Cosmin Guşă vrea să lanseze o nouă televiziune peste şase luni

| 30 ian, 2014

Consiliul Naţional al Audiovizualului a aprobat, în şedinţa de joi, o solicitare a societăţii Geopol International SRL, care îi are ca acţionari pe Cozmin Guşă şi Maricel Păcuraru, de amânare cu şase luni a punerii în funcţiune a televiziunii de ştiri Realitatea Plus.

Potrivit articolului 57, alineatul 1, litera a din Legea audiovizualului, "Licenţa audiovizuală analogică se retrage de Consiliu în următoarele situaţii: titularul nu începe difuzarea serviciului de programe, în condiţiile stabilite prin licenţă, în termen de 12 luni de la obţinerea licenţei audiovizuale; Consiliul poate acorda două prelungiri succesive de câte 6 luni în situaţii justificate", transmite Mediafax.

CNA a aprobat, pe 17 ianuarie 2013, o solicitare a societăţii Geopol International de lansare a televiziunii de ştiri Realitatea Plus, care urma să emită în România, Republica Moldova şi în ţări din Balcanii de Vest, în urma unei investiţii de 13 milioane de euro.

Astfel, termenul legal de punere în funcţiune de 12 luni ar fi expirat pe 17 ianuarie 2014, însă, pe 9 ianuarie, reprezentanţii societăţii Geopol International au solicitat prelungirea cu 6 luni a termenului de intrare în emisie.

"Consiliul poate acorda două prelungiri succesive de câte şase luni în situaţii justificate. Solicitarea făcută este pentru prima prelungire de şase luni", a spus Răzvan Frînculescu, şeful Biroului Licenţe-Autorizări din CNA.

El a precizat că în adresa transmisă CNA şi semnată de Alexandra Beatrice Păcuraru, administratorul Geopol Internaţional, se solicită prelungirea termenului de punere în funcţiune invocând "motive tehnice care ţin de procurarea unor echipamente, motive organizatorice şi de achiziţionare de conţinut".

Solicitarea a fost aprobată de membrii CNA cu unanimitate de voturi.

Asociaţii societăţii Geopol International SRL sunt Strategies-Research-Investments SRL - 99% (în această societate Cozmin Guşă deţine 50%, iar Maricel Păcuraru - 50%) şi Alexandra Beatrice Păcuraru -1%.

Strategies-Research-Investments SRL este şi acţionarul majoritar al societăţii Realitatea Media SA, care deţine televiziunea de ştiri Realitatea TV, şi al televiziunii de business The Money Channel.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ