Realitatea TV îşi dă arama pe faţă. Prietenii ruşi ai lui Guşă au o problemă cu gazele de şist

| 30 sep, 2013

La o simplă căutare pe Google cu expresia „cozmin gusa rusia gazprom” apar o serie de articole, bine documentate, în care se arată legătura dintre mogulul român şi ruşi. Cum Rusia, prin Gazprom, vrea să-şi menţină influenţa în România (gazul de şist ar scăpa ţara noastră de ruşi) se explica mai mult decât clar poziţia postului TV Realitatea.

Realitatea TV, cel mai „obiectiv” post TV din România, îşi dă arama pe faţă. Acest post TV manipulează opinia publică într-un mod odios. Păcat ca CNA-ul nu pedepseşte acest lucru sau poate că nu a observat. Ultima obsesie a postului TV pare a fi gazele de şist.

Stategia manipulatoare este foarte simplă: pe scurt, Realitatea TV a început să abordeze acest subiect încă din vară, atunci când guvernul a declarat că obţinerea independenţei energetice pentru România este un obiectiv primordial şi în acest sens, pe lângă exploatările de resurse naturale din Marea Neagră, doreşte să exploreze nişa cu gazele neconvenţionale. Postul TV a început o amplă campanie media împotriva guvernului, lansând informaţii neveridice. Se preciza în emisiunile politice şi în jurnalele de ştiri de la acest post că exploatarea gazelor de şist prin metoda fracturării hidraulice va distruge mediul şi că guvernul vrea să facă aceste exploatări, adică să distrugă, la mare, în Vama Veche, şi la Băile Felix, (bihorenii era ameninţaţi că vor spune adio turismului dacă se dă drumul la exploatări). Reprezentanţii guvernului au precizat, în repetate rânduri, că în acest moment nu se poate vorbi de exploatare, pentru că mai întâi urmează faza de explorare, care nu presupune niciun pericol pentru mediu, fapt confirmat şi de specialişti. Mai mult, s-a precizat foarte clar că exploatările nu vor avea loc în Băile Felix şi nici în Vama Veche. Ele vor fi în judeţul Vaslui şi în Constanţa, fără a se desfăşura în Vama Veche. Chiar dacă au fost făcute aceste precizări, Realitatea a continuat să abordeze subiectul în manierea exploatării (distrugere) şi nu a explorărilor.

Cum era normal, asemenea manipulări nu au prins la cetăţeni. Postul TV nu a renunţat şi a fiert subiectul la foc mic, iar oportunitatea cu Roşia Montană nu a fost ratată. Realitatea TV a văzut tema ca una catalizatoare pentru scopul lor, de a opri orice dezvoltare concretă pe gazele de şist. Astfel, s-au dat drept fanionul media al celor care au protestat în Piaţa Universităţii contra proiectului minier de la Roşia Montană. În general, emisiunile de la acest post TV prezentau doar partea de adevăr care le convenea (opinia celor care erau contra proiectului) şi ridicau în slăvi protestele (de foarte multe ori postul media afişa cifre cu mult mai mari decât cea a  reală a protestatarilor). Ideea de bază a fost că RealitateaTV dorea să fie perceput de partea protestatarilor, să le câştige acestora încrederea şi să-i folosească pentru scopul lor. Astfel, vineri seară au început să reia extins subiectul gazelor de şist, pe ideea cât de nocive sunt acestea pentru mediu. În contextul în care subiectul nu este pe agenda publică, iar alte subiecte sunt (arestarea lui Voiculescu, acordul cu FMI, disputa din USL), abordarea extinsă a gazelor de şist este mai mult decât suspectă. Însă smecheria este următoarea: cum tema Roşia Montană, care a coagulat mii de persoane, pare încheiată, cu un ajutor venit din partea media, toată energia canalizată împotriva acestui proiect ar putea fi redirecţionată împotriva gazelor de şist.  

Întrebările care se pun sunt următoarele: de ce RealitateaTV este aşa pornită împotriva gazelor de şist? De ce nu prezintă obiectiv subiectul, cum de altfel ar fi normal? Au ceva de câştigat dacă reuşesc să oprească dezvoltarea acestei nişe? Răspunsul la aceste întrebări este unul singur: Cozmin Gusă. După cum se ştie, Gusă controlează Realitatea TV şi automat impune postului TV o anumită politică. Nu la fel de bine se ştie faptul că mogulul Guşă este fanul ruşilor de la Gazprom. La o simplă căutare pe Google cu expresia „cozmin gusa rusia gazprom” apar o serie de articole, bine documentate, în care se arată legătura dintre mogulul român şi ruşi. Cum Rusia, prin Gazprom, vrea să-şi menţină influenţa în România (gazul de şist ar scăpa ţara noastră de ruşi) se explica mai mult decât clar poziţia postului TV Realitatea.    

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

2 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
30 sep, 2013
Alphonse Capone
Anatema 3 , Pro-st TV, Sromania Tv e.t.c nu au o obsesie ptr . RMCG ????? CNA-ul unde e acolo....tu domnule Laba Trista de ce nu comentezi?
30 sep, 2013
Alphonse Capone
De ce nu te spanzuri dumneata ? Sincer.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ