Cosmote face cel mai mare împrumut din acest an, 225 milioane de euro de la BERD

| 04 iul, 2013

Cosmote, al treilea mare operator de telefonie mobilă după venituri şi numărul de clienţi, se pregăteşte să semneze contractul pentru accesarea unui credit sindicalizat de 225 mil. euro obţinut de la Banca Europeană pentru Recon­struc­ţie şi Dezvoltare (BERD) şi un consorţiu de 7 bănci pri­vate, afirmă surse bancare.

Potrivit informaţiilor publice disponibile, este cel mai mare împrumut sindicalizat aranjat de la începutul anului pentru o companie de pe piaţa lo­cală, banii urmând să sus­ţină proiectele ambiţioase de creş­tere ale Cosmote în com­petiţia cu rivalii de la Orange şi Vodafone. De asemenea, o par­te din finanţarea atrasă ar pu­tea acoperi efortul finan­ciar făcut cu achi­ta­rea licen­ţe­lor de comu­ni­caţii mo­bile pe 15 ani adju­de­ca­te de Cos­mote pentru circa 180 mil. euro, potrivit Mediafax.

Semnarea creditului sindi­ca­li­zat a fost anticipată în urmă cu două săptămâni de preşe­din­tele BERD Sir Suma Chakra­barti aflat în vizită la Bucureşti. În prezent BERD nu mai are nicio finanţare ac­tivă în industria de telecom locală.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ