Cotaţiile aurului se prăbuşesc cu peste 7%

| 15 apr, 2013

Cotaţia aurului a scăzut, luni, cu peste 116 dolari (7,7%), astfel continuă declinul puternic de la sfârşitul săptămânii trecute, cauzat de informaţiile că Cipru ar fi convenit în acordul cu zona euro să vândă aur din rezervele băncii centrale, pentru a obţine fondurile necesare restructurării băncilor.

Piaţa metalelor a fost afectată puternic şi de publicarea unor date privind economia Chinei, unul dintre cei mai mari importatori de materii prime. Preţul cuprului a pierdut 2%, iar cotaţia petrolului a scăzut, informează Mediafax.

Încrederea a fost afectată de mai multe tăieri ale preţurilor ţintă pentru aur de către mari grupuri bancare, precum şi de retragerea unor investitori de pe produse financiare legate de aur.

Stan Shamu, analist la firma IG Markets din Melbourne a precizat că:”Orice trader care se aşteaptă la o revenire a aurului luni a fost luat pe nepregătite, întrucât a coborât chiar şi sub minimul de 1.481 dolari pe uncie al zilei de vineri.

Costurile programului de sprijin financiar extern pentru Cipru se ridică la 23 de miliarede de euro, cu 6 miliarde de euro mai mult decât se credea iniţial. Cipru trebuie să acopere integral această diferenţă, iar Comisia a propus, printre alte măsuri, obţinerea a 400 de milioane de euro din vânzarea “excesului” rezervei de aur a băncii centrale a Ciprului.

Cotaţia cuprului a scăzut cu 2% iar cea a argintului cu 9,5%, la 23,82 dolari pe uncie, după un declin de 3,3% săptămâna trecută.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ