Creatorul vaccinului contra leprei a murit la vârsta de 100 de ani

| 13 mai, 2014

Omul de ştiinţă venezuelean Jacinto Convit, devenit celebru după ce a creat vaccinul contra leprei, a murit luni, la Caracas, la vârsta de 100 de ani, a anunţat familia sa într-un comunicat, informează El Universo.

Decorat cu Legiunea de onoare în rang de Ofiţer şi recompensat cu premiul Prinţul de Asturia, medicul sud-american era considerat unul dintre favoriţii pentru premiul Nobel pentru medicină, din 1988, după ce a creat un vaccin contra leprei.

Născut în 1913, Jacinto Convit a avut contribuţii semnificative şi în alte proiecte medicale, ajutându-i pe oamenii de ştiinţă să înţeleagă mai bine o serie de boli infecţioase, precum Leishmaniasis şi boala Chagas.

În ultimii 15 ani, medicul venezuelean şi-a consacrat o bună parte din timp activităţilor ştiinţifice de căutare a unui remediu contra cancerului. "Această boală mă împiedică să dorm", spunea el în 2013.

Jacinto Convit a decis să se implice în domeniul cercetării medicale după ce a descoperit "boli specifice unor pacienţi din regiuni izolate din Venezuela şi ale unor populaţii indigene din jungla amazoniană şi din delta fluviului Orinoco", în sudul ţării sale, se afirmă în comunicatul de presă dat publicităţii de familia medicului, care vorbeşte despre permanenta preocupare a acestuia pentru binele general al civilizaţiei umane.

Tag-uri: Jacinto Convit, lepra
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ