Crin Antonescu: Comisia de la Veneţia va consulta pe 4 şi 5 iulie proiectul privind noua Constituţie

| 26 iun, 2013

Consultarea cu delegaţia Comisiei de la Veneţia pe proiectul de revizuire a Constituţiei va avea loc pe 4 şi 5 iulie, a declarat, miercuri, într-o conferinţă de presă, preşedintele Senatului, Crin Antonescu.

"Proiectul de revizuire a Constituţiei a fost finalizat în Comisia mixtă, el a fost înaintat cu semnăturile senatorilor susţinători pe parcusul normal al unei iniţiative legislative către Consiliul Legislativ, apoi CCR. Separat de mecanismul normal legislativ din România vom avea în 4 şi 5 iulie o consultare cu o delegaţie a Comisiei de la Veneţia pe proiectul care s-a conturat, care a fost asumat ca atare de către iniţiatori", a spus preşedintele comisiei de revizuire a Constituţiei, Crin Antonescu.

El şi-a manifestat speranţa că în perioada verii va continua dezbaterea publică asupra proiectului de revizuire a Legii fundamentale.

"Sper ca în timpul verii să aibă loc în continuare o dezbatere publică de data aceasta pe un proiect închegat, iar în toamnă prima dintre priorităţi va fi dezbaterea mai întâi în Senat şi după aceea în Camera Deputaţilor a acestui proiect de revizuire a Constituţiei", a afirmat preşedintele Senatului.

Antonescu a precizat că pentru sesiunea parlamentară viitoare intenţionează o reformă, o serie de schimbări regulamentare şi de procedură în Senat privind desfăşurarea lucrărilor plenului şi ale comisiilor, dar şi procedurile de aprobare a actelor normative europene.

Potrivit lui Crin Antonescu, prin aceasta se va încerca să se dea "un rol puternic, responsabil Parlamentului", contribuind "la întărirea şi recăpătarea unei credibilităţi pe care din păcate, în acest moment, Parlamentul României în general nu o are şi pe care trebuie neapărat să o redobândească".

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ