Crin Antonescu, din nou periculos

| 27 aug, 2013

Mai periculoasă este intenția lui Crin Antonescu de a-i atrage și pe partenerii de guvernare – aici ne referim strict la PSD, deoarece PC nu poate fi suspectat de neutralitate în ceea ce privește Justiția – în această ofensivă împotriva ANI și DNA.

Cu ocazia conferinței de presă de duminică, președintele liberalilor, Crin Antonescu, a confirmat drumul pe care l-a ales pentru PNL – acela de rămânere în registrul atacurilor la adresa instituțiilor din sfera Justiției, cu precădere ANI și DNA.

Pentru PNL ca partid în căutare de capital electoral, un astfel de discurs nu surprinde. Deși este ușor bizar ca asemenea mesaje să vină din partea unei forțe politice parte a coaliției de guvernare, acestea nu vor dinamita imaginea României în Uniunea Europeană, nu vor determina aprecieri negative în cadrul viitoarelor rapoarte pe Mecanismul de Cooperare și Verificare și nici nu vor șoca vreun exponent european al Justiției. Însă pentru al doilea om într-un stat european, a insista în ieșirile publice pe
subordonarea Justiției de către politic este o atitudine riscantă, care poate afecta imaginea noastră în fața Occidentului.

Dar chiar mai periculoasă este intenția lui Crin Antonescu de a-i atrage și pe partenerii de guvernare – aici ne referim strict la PSD, deoarece PC nu poate fi suspectat de neutralitate în ceea ce privește Justiția – în această ofensivă împotriva ANI și DNA.

„Tema care […] va fi discutată în perioada următoare cu aliaţii noştri este în ce măsură avem o atitudine comună şi asumăm o responsabilitate comună pentru ceeea ce se întâmplă azi în România din punctul de vedere al funcţionării partizane – asta este opinia noastră şi nu mă feresc să o spun – a unor instituţii care ar trebui să fie independente. E o responsabilitate măcar la nivelul ministrului Justiţiei şi a primului ministru şi desigur a noastră, a tuturor celor care guvernăm, la nivel guvernamental, la nivel parlamentar”, a susținut Crin Antonescu în apariția de duminică.

Problema care a redeschis această linie de mesaj pentru Crin Antonescu este, în mod evident, „mapa profesională” a liberalului Nini Săpunaru, propunerea inițială pentru portofoliul Transporturilor. Având în vedere contextul politic, președintele PNL avea obligația să propună o persoană 100% curată, asupra căreia să nu planeze niciun fel de suspiciuni. Desigur, acest lucru nu înseamnă că Nini Săpunaru se face în vreun fel vinovat de ceva, însă în punctul în care suntem, chiar și cea mai mică suspiciune se poate transforma într-un motiv de perpetuare a blocajului de la Transporturi. După cum îl știm pe Traian Băsescu, se va lega de orice detaliu în încercarea de a pune bețe în roate USL și guvernării. Drept urmare, PNL avea datoria să vină din start cu „o propunere ce nu poate fi refuzată”, așa cum este, spre exemplu, Ramona Mănescu.

Dar toate acestea sunt valabile numai în cazul în care liderul PNL a și dorit o deblocare cât mai rapidă la Transporturi. În fond, și inventarea unui subiect de dispută cu președintele Băsescu ar putea fi o strategie profitabilă pentru PNL. În cazul în care propunerea inițială a liberalilor ar fi ajuns la Președinție, o eventuală respingere a lui Nini Săpunaru ar fi oferit PNL „combustibil” pentru cel puțin o lună în lupta cu Traian Băsescu.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

8 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
07 sep, 2013
Yodeacilea
Vindecatorului
Domnule vindecator, ar trebui sa fii primul dumitale pacient.
Etichetarea de prost, basist, etc. denota lipsa de argumente.
Iar singurul argument cum ca Antonescu nu are probleme cu justitia
este adevarat daca referirea se face la persoana lui, dar neadevarat daca se refera la partidul/mafia care o conduce.
27 aug, 2013
obiectiv
Sunt usor confuz,esti dragut sa-mi explici mai pe intelesul meu,de ce:
"Deși este ușor bizar ca asemenea mesaje să vină din partea unei forțe politice parte a coaliției de guvernare, acestea nu vor dinamita imaginea României în Uniunea Europeană, nu vor determina aprecieri negative în cadrul viitoarelor rapoarte pe Mecanismul de Cooperare și Verificare și nici nu vor șoca vreun exponent european al Justiției".
27 aug, 2013
ramona
ANI verifica averea politicienilor,sunt politicieni cu dosare la DNA ,rezulta ca Dl.Antonescu apara hotii si penalii,daca ne uitam cine cere desfiintarea ANI si DNA SRS, Voiculescu ,autorul are dreptate este periculos.
27 aug, 2013
Vindecprostia
@ramona
...esti proasta rau... Da, cred ca m-am laudat, pe tine nu te poate vindeca NIMENI...
27 aug, 2013
Administrator
Precizare
Pentru mai buna înţelegere a comentariilor postate la articole, precizăm că harnicii comentatori Impiegat, Obiectiv şi Cantautor transmit de la acelaşi IP, adică sunt una şi aceeaşi persoană.
27 aug, 2013
Adrian
Andrei, tată...ori ești prost ori ești băsist.
27 aug, 2013
cantautor
Aveti la dispozitie foarte multe articole semnate de Andrei.
Din succinta lor citire,rezulta fara echivoc:nu este "basist"...
Ptr.Administrator:
Multumim pentru aprecierea harniciei.
Speram insa sa nu fie o gluma,o licenta literara sau vre-un leit motiv cultural....
27 aug, 2013
Vindecprostia
Doar o mica interventie am... Daca il inlocuim pe "ori" cu "si" este perfect. Evident este "basist", nu am nici cea mai mica umbra de indoiala si la fel de evident este si prost... Sa-l acuzi pe unul dintre foarte putinii lideri politici romani, care n-au nici macar cea mai mica problema in justitie, ca ar vrea sa o influenteze... Pai poate sa creada cineva, ca daca avea Antonescu CEA MAI MICA VULNERABILITATE, nu ar fi fost RASTIGNIT imediat ? IMEDIAT !!! Doar un prost poate sa mai creada asa ceva. Iar "Andrei" asta se va vindeca imediat de prostie in momentul in care nu va mai fi platit sa scrie de sponsorii lui basescu... si nu m-ar mira sa-l reconsidere pe Antonescu... Depinde cine-l plateste...

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ