Antonescu: Afirmaţiile lui Băsescu privind incompetenţa Guvernului, deplasate

| 27 aug, 2013

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a catalogat, astăzi, drept "nejustificate şi deplasate" afirmaţiile preşedintelui Traian Băsescu, care a acuzat Guvernul de incompetenţă.

Liderul liberalilor a fost întrebat cum caracterizează afirmaţiile preşedintelui Traian Băsescu care a acuzat Guvernul de incompetenţă şi a susţinut că nu mai are încredere în această instituţie, el răspunzând că sunt nejustificate şi deplasate, "dar sunt aprecierile domniei sale. Fiecare avem dreptul la propriile păreri", a completat Antonescu, citat de Agerpres.

Crin Antonescu a comentat şi afirmaţia şefului statului potrivit căreia DNA anchetează hoţi şi nu cu precădere lideri liberali. În context, acesta a spus că a solicitat DNA să-i cerceteze pe toţi cei asupra cărora există suspiciuni. 

"Probabil că în mintea domnului Băsescu tot ce înseamnă lideri liberali sau lideri care nu sunt agreaţi de domnia sa înseamnă hoţi. Nu am cum să comentez, ce pot să comentez şi ce voi comenta în continuare este că nu are niciun rost să se prefacă dl Băsescu că nu înţelege ce vrem să spunem, deci suspiciunea mea este că DNA protejează oamenii politici apropiaţi lui Traian Băsescu, lideri ai PDL, împotriva cărora sunt foarte multe suspiciuni, ba chiar plângeri penale cărora nu li se dă un răspuns. Eu nu am calitatea şi nici intenţia să declar pe cineva vinovat sau pe cineva nevinovat. Eu nu am solicitat DNA să nu mai cerceteze liberali. Eu am solicitat DNA să cerceteze pe toţi în legătură cu care are ceva de cercetat", a spus preşedintele PNL. 

El a explicat şi motivul pentru care a plecat de la Cotroceni în timpul ceremoniei de învestitură a Ramonei Mănescu la conducerea Ministerului Transporturilor, arătând că a participat la acest eveniment pentru că era vorba de învestirea unei colege "în al cărei succes la acest minister crede". 

"Merita să aibă această ceremonie săvârşită şi la care, la urma urmelor, indiferent cine ar fi fost cel învestit ca preşedinte al Senatului, aveam obligaţia de a merge. Şi la învestirea altor miniştri şi la alte împrejurări şi la învestirea, de pildă a domnului Morar şi a doamnei Pivniceru la Curtea Constituţională, am fost întotdeauna. Nu am plecat de la ceremonie sau de la învestire. Învestirea s-a săvârşit, domnul Băsescu urma să ţină un discurs, pe mine nu mă interesează pentru că nu mai cred demult în discursurile pe care le poate rosti dl Băsescu aşa încât m-am retras", a spus acesta. Antonescu, a participat, astăzi, la Reuniunea Anuală a Diplomaţiei Române.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ