Antonescu: Temele economice invocate de Băsescu sunt reale, dar nu şi evaluarea asupra Guvernului

| 27 aug, 2013

Preşedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat, luni seară, că temele economice invocate de preşedintele Traian Băsescu sunt "reale", însă nu împărtăşeşte evaluarea acestuia asupra activităţii Guvernului Ponta, deşi este "departe de a spune că Guvernul a făcut tot ce trebuia".

"Guvernul trebuie să abordeze toate aceste fapte, acte, spuse cu consecinţe ale domnului Băsescu ca pe nişte posibile intemperii naturale, ca pe atâtea alte motive de dificultate în actul guvernamental. Să le prevină, să le combată ca pe insecte, adică dacă rămânem în domeniul agriculturii... nu ai altceva ce să faci, eşti supus la această probă suplimentară de care această ţară ar trebui scutită, dar asta e situaţia", a susţinut Antonescu la Antena 3, citat de Mediafax.

Liderul PNL a precizat că temele economice pe care le-a abordat Traian Băsescu luni seară sunt reale, dar nu şi evaluarea şefului statului asupra acţiunii Guvernului Ponta.

Antonescu a spus că abordarea lui Băsescu despre Guvernul Ponta a fost una politicianistă, care arată o abordare politică partizană "a unui mic politician de provincie".

Pe de altă parte, Antonescu afirmat că este "departe de a spune că Guvernul a făcut tot ce trebuia, că a făcut foarte bine tot ce a făcut", însă a refuzat să precizeze care sunt reproşurile aduse Cabinetului Ponta.

"E vorba de teme, mize, pe care Guvernul luptă şi de bătălii pe care încă nu le-a câştigat", a mai clarificat liderul PNL, precizând că în acest caz Traian Băsescu după zece ani de mandat nu are credibilitate să vorbească.

În ceea ce priveşte pactul de coabitare dintre premierul Victor Ponta şi Traian Băsescu, liderul PNL a susţinut şeful statului a devoalat faptul că este unul "superflu din punct de vedere juridic" întrucât prevede atribuţii constituţionale pentru fiecare parte şi "nu era nevoie de el".

"Nu se poate coabita, în sensul în care foarte onest a încercat prim-ministrul Victor Ponta, cu cineva ca Traian Băsescu, puteam să o ştim de atunci (...) Nu există niciun sens al coabitării cu nimeni dacă spunem jumătăţi de adevăr sau dacă amânăm soluţii despre care ştim să sunt neapărat necesare şi urgente", a mai precizat Antonescu.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ