Crin Antonescu suferă de dublă personalitate?

| 21 iun, 2013

Crin Antonescu este de părere că monarhia constituţională ar fi cel mai bun sistem de guvernare pentru ţara noastră, mai ales în contextul în care românii sunt apropiaţi de această formă de conducere.

E clar. A venit vara, iar odată cu ea, canicula dătătoare viziuni ne asigură un spectacol garantat din partea politicienilor. Ultima reprezentaţie de gală a unui politician cu dublă personalitate ne este oferită de Crin Antonescu. Invitat recent la un post de televiziune, domnul Antonescu s-a îmbolnăvit brusc de monarhită.

Crin Antonescu este de părere că monarhia constituţională ar fi cel mai bun sistem de guvernare pentru ţara noastră, mai ales în contextul în care românii sunt apropiaţi de această formă de conducere. „Dacă în timpul vieţii mele va exista un referendum la care să votez monarhia, aş vota da”, a spus preşedintele Senatului.

Dacă nu am cunoaşte bine duşmănia dintre cei doi, mai că am fi spus că stimabilul lider liberal s-a molipsit de la Traian Băsescu, autorul unor recente bezele transmise regimului monarhic. De data asta, domnul Antonescu pare că a gândit cu propriul cap şi ne-a oferit, la fel ca şi Traian Băsescu, o mostră despre cât de uşor trec politicienii de la o părere la alta cu totul opusă.

De ce spun acest lucru? Păi nu putem să uităm faptul că liderul PNL este preşedintele Comisiei de revizuire a Constituţiei, devenită tot mai mult un loc al pierzaniei politice. În calitate de preşedinte al acestei Comisii, domnul Antonescu a respins pe bandă rulantă toate amendamentele care priveau cu ochi buni regimul monarhic. Mici măcar revenirea la ziua de 10 Mai ca zi naţională a României nu a trecut testul zbirului republican liberal din frunta Comisiei de revizuire a Constituţiei.

Prin urmare, mă întreb care să fie explicaţia pentru brusca răzgândire a domnului Antonescu. Să fie domnia sa posesorul unei minunate duble personalităţi? Tot ce e posibil. Nu ar fi nici primul, nici ultimul politician cu asemenea „abilităţi” cameleonice. Mai degrabă însă, domnul Antonescu s-a îmbolnăvit de monarhită pentru că a fost lovit de necruţătorul virus electoral. Aflat pe toboganul simpatiei şi încrederii în toate sondajele politice, inclusiv în cele comandate de PNL, Crin Antonescu încearcă să recupereze prin deschiderea unor linii de comunicare înspre electoratul monarhist, pe care l-a curtat și în trecut.

Gestul trebuie analizat şi în contextul în care PNŢCD a anunţat, culmea, la îndemnul lui Traian Băsescu, faptul că obiectivul său numărul 1 este reinstalarea monarhiei în România. PNL, prin Crin Antonescu, nu-şi permite consolidarea unui ghimpe în zona dreptei şi a reacţionat.

În realitate, nici PNL, nici Antonescu, nici PNŢCD, nici Pavelescu şi evident nici Băsescu nu dau doi bani pe monarhie. Toţi aceşti crocodili politici folosesc în aceste momente Casa Regală şi moşternirea monarhică pentru a marca niscaiva puncte electorale. Greu de crezut înscă că electoratul monarhist va merge pe mâna unui Pavelescu sau că se va lăsa sedus de dragostea redescoperită a lui Crin Antonescu pentru monarhia pe care tocmai a repudiat-o din înalta poziţie de coordonator al viitoarei Constituţii.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ