Cristian Preda: PNL și PSD vor fi destabilizate de acțiunile anti-corupție

| 16 mar, 21:22

Cele mai mari partide politice ale momentului, Partidul Social Democrat și Partidul Național Liberal ar putea fi destabilizate definitv din cauza numărului de politicieni care ajung la DNA, susține europarlamentarul Cristian Preda.

“Contribuții românești la socialismul european: Victor Ponta are în guvern un ministru de finanțe care primește șpagă în cimitir, în pungi de plastic. Adevărul e că ar fi greu de găsit ceva mai sinistru. PNL și PSD vor fi destabilizate de acțiunile anti-corupție: teama le domină în acest moment. Vor rezista ele șocului, putând concura în continuare pentru putere? Vor apărea partide noi? Va fi loc pentru populism și extremism? Acestea sunt cele trei întrebări politic importante pentru perioada 2015-2016. În opinia mea, PNL și PSD vor rezista în cursa pentru putere dacă dezvoltă rapid mecanisme de selecție a personalului politic; deocamdată, ele sunt tentate să schimbe sistemul electoral și legea partidelor pentru a fi avantajate în competiția cu ceilalți actori, vechi sau noi. Da, vor apărea partide noi, fiindcă PSD și PNL nu sunt capabile să definească în mod clar frontiera dintre opoziție și putere, lăsând astfel un spațiu liber pentru construirea unor identități politice”, scrie Preda pe pagina sa de Facebook.

Citeşte şi:  Elena Udrea aruncă BOMBA! Ştie cine URMEAZĂ după Horia Georgescu


Tot în acest context, euroaparlamentarul mai spune că în perioda imediat următoare am putea asista la un asalt al populismului și al extremismului.

“În fine, vom asista foarte probabil și la un asalt al populismului și al extremismului, dar temele vor fi diferite de cele din trecut, când pasiunile de acest fel erau puse în mișcare de naționalism și de nostalgia pentru perioada comunistă”, a mai notat euroalesul.

Citeşte şi:  Schimbări MAJORE în PNL. Alina Gorghiu: Arestaţii preventiv îşi pierd funcţiile în partid

Tag-uri: cristian preda, PNL, psd
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ