Schimbări MAJORE în PNL. Alina Gorghiu: Arestaţii preventiv îşi pierd funcţiile în partid

| 16 mar, 15:19

Biroul Politic National al PNL a adoptat luni mai multe modificari la Statutul partidului referitoare la sanctiuni etapizate pentru membrii impotriva carora a inceput o cercetare judiciara, transmite Agerpres.

"Modificarile se refera la toate etapele pe care un membru al PNL le poate parcurge in cazul in care incepe impotriva sa un proces penal sau o cercetare judiciara. Ca atare, in cazul in care impotriva unui membru al PNL este dispusa o masura preventiva, si aici este cazul arestului preventiv, fie efectiv, fie la domiciliu, in acest caz persoana respectiva este suspendata din functia pe care o detine in PNL. In cazul in care este trimisa in judecata acea persoana, este suspendata din functie", a explicat Gorghiu.

Ea a aratat ca in situatia in care un membru al PNL este condamnat in prima instanta pentru infractiuni savarsite cu intentie, este suspendat din calitatea de membru al partidului.

"In cazul in care are loc condamnare definitiva a persoanei respective, ea isi va pierde calitatea de membru definitiv, ea va fi radiata", a completat Gorghiu.

Copresedintele PNL a mentionat ca s-a decis si ca toate persoanele care sunt sustinute de PNL in administratia publica centrala si impotriva carora incepe urmarirea penala sa-si piarda sprijinul partidului.

"Sunt lucruri care tin de esenta PNL. Nu vrem sa facem deloc rabat de la integritate, de la etica, de la ceea ce electoratul asteapta de la noi", a declarat Gorghiu.

Citeşte şi: SCANDAL fără precedent în PNL: Doi europarlamentari sunt pe făraş. Ce ultimatum au primit

Propunerile de modificare a Statutului partidului adoptate in BPN vor fi inaintate Consiliului National al PNL pentru a fi votate, iar apoi acestea vor fi transmise tribunalului.

"Nu devine efectiva modificarea pana la Consiliul National, pentru ca doar votul in Consiliul National inseamna modificarea Statutului. Toate cazurile ce se incadreaza in Statut vor urma dispozitiile legale statutare. Nu va exista niciun fel de exceptie. Orice exceptie care va fi facuta sau daca s-ar face vreo exceptie ar insemna vulnerabilizarea intregii constructii si toata echipa prezenta in sala a decis foarte clar ca, daca literele din Statutul PNL prevad ceva, acelea se vor aplica indiferent de persoana. Nu este facuta modificarea pentru o persoana sau alta. Este facuta pentru toata lumea", a aratat Gorghiu.

Ea a mentionat ca s-a discutat si despre initiativa PNL privind ridicarea imunitatii parlamentarilor, criticand lipsa de pozitie a presedintelui PSD, Victor Ponta, fata de acest proiect

Citeşte şi: Vasile Blaga joacă de unul singur în PNL: Nu mă alătur colegilor

Tag-uri: Alina Gorghiu, PNL
loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

1 Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.
04 apr, 08:39
Exilatul Gica
Gorghiu alias Udrea new
Incredibil. Isi schimba lookul ca si Udrea, dar n-are sarmul ei. Isi schimba si parul si ochelarii si fustele, da uita sa-si schimbe naravul. Adica, minciuna, demagogia si aviditatea de putere. Inca o scorpie cu alte tzoale. A vandut din cauza ultimei metehne, un PNL cat de cat partid, unei retele mafiote nationale, care este PDL.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ