Alina Gorghiu încearcă să îi acopere lui Blaga gura bogată

| 17 mar, 18:49

În condițiile în care nu există un proiect alternativ concret cu care Opoziția să vină în fața românilor, iar oamenii împinși în față sunt aceiași lideri PDL care au guvernat alături de Traian Băsescu în 2010, este greu de crezut că PNL va reuși să se impună drept soluție credibilă pentru un nou cabinet.

În contextul reluării negocierilor dintre PNL și gruparea Geoană-Vanghelie, Vasile Blaga a ieșit public să anunțe că toate organizațiile județene PNL vor fi obligate să cotizeze lunar cu 9.000 de lei, pentru “susţinerea eforturilor şi funcţionării partidului”. Nu este greu de observat cum mesajul privind strângerea acestor sume suplimentare poate fi interpretat ca un semnal pentru parlamentarii dispuși să treacă în tabăra PNL că “avem bani destui pentru toată lumea”.

Vasile Blaga, alături de Alina Gorghiu și de colegii liberali și democrat-liberali visează de câteva luni bune la construcția unei majorități care ar permite înlocuirea actualului Guvern. Dar în condițiile în care nu există un proiect alternativ concret cu care Opoziția să vină în fața românilor, iar oamenii împinși în față sunt aceiași lideri PDL care au guvernat alături de Traian Băsescu în 2010, este greu de crezut că PNL va reuși să se impună drept soluție credibilă pentru un nou cabinet.

Din păcate pentru PNL, programul elaborat și prezentat recent de Cătălin Predoiu nu este decât o fițuică, un set de măsuri inventate pe genunchi ca răspuns la deciziile luate de Guvern în ultima vreme. Adoptând o strategie reactivă, PNL arată că nu deține nici în acest moment inițiativa, chiar dacă este susținut de la Palatul Cotroceni de președintele Klaus Iohannis.

Mai mult, comentariul lui Vasile Blaga despre șansele mici ale unei moțiuni de cenzură și scepticismul generalizat din PNL privind fuziunea și chimia de la nivelul conducerii nu au făcut decât să amplifice starea de nesiguranță a opoziției. Iar acum Gorghiu se consideră responsabilă de “damage control”. Aceasta este și cheia în care ar trebui interpretate toate mesajele transmise de Alina Gorghiu și atacurile lansate de aceasta.

Într-un climat extrem de delicat, dominat de acțiunile brutale ale DNA îndreptate împotriva reprezentanților clasei politice, Alina Gorghiu și Vasile Blaga se văd obligați să inventeze subiecte doar pentru a fi relevanți în spațiul public. Dar realitatea este că majoritatea actuală nu dă semne de slăbiciune în Parlament, iar cel mai probabil va prinde alegerile din 2016.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ