Cristian Preda: Sunt stupefiat. Iau în calcul autosuspendarea din PDL

| 07 mai, 2013

Europarlamentarul Cristian Preda a declarat, azi, că ia în considerare autosuspendarea din PDL, deoarece este "stupefiat" şi "foarte nemulţumit" de situaţia din partid.

Preda nu este de acord cu faptul că formaţiunea nu are încă un Guvern din umbră. Totodată, el cataloghează ca "o alegere strategică dezastruoasă"  decizia ca Mihai Răzvan Ungureanu să nu participe la cursa internă din PDL pentru desemnarea candidatului la Preşedinţie.

Eurodeputatul ar fi vrut ca viitorul candidat al PDL la Preşedinţie să fie desemnat în luna iulie: "Eu am propus un alt calendar. Am propus,  de asemenea, două modalităţi concrete de organizare a acestor alegeri primare, ţinând seama, evident, de Statut”, a spus Preda.

O modalitate ar să voteze toţi militanţii, iar candidatul care obţine cele mai multe voturi la nivelul țării devine prezidenţiabilul susţinut de PDL, indiferent dacă el este membru al partidului sau nu.

O altă modalitate pe care Preda a propus-o ar fi un sistem de vot asemănător celui folosit în Statele Unite, cu electori. Astfel, membrii PDL ar vota la nivelul judeţului, iar electorii desemnaţi ar avea un mandat imperativ în CNC, organismul care decide prezidenţiabilul.

Cristian Preda spune că ia în calcul autosuspendarea din PDL. "Astăzi se împlineşte un an de la învestirea primului Guvern Ponta şi sunt foarte nemulţumit de faptul că nu avem un Guvern alternativă. (...) Nici acest apel nu a fost ascultat şi e regretabil faptul că Biroul Permanent Naţional, care are datoria să facă un asemenea regulament de funcţionare şi să organizeze Guvernul alternativă, nu respectă Statutul. E foarte trist că se întâmplă aşa şi nu vă ascund că iau în considerare chiar autosuspendarea din partid, pentru că e totuşi dincolo de limita imaginabilului ca în situaţia în care ne aflăm să avem o conducere care ea în primul rând nu respectă Statutul!", a afirmat Preda.

Preda crede că PDL şi-a abandonat misiunea: "Iau în calcul posibilitatea de a folosi un articol din Statut, dându-i un alt sens. Această posibilitate de autosuspendare există în Statut, pentru a nu dăuna imaginii partidului, atunci când eşti acuzat de pildă de corupţie (...) În acest moment, asistăm la un abandon al misiunii pe care o avem şi nu mă pot împăca absolut deloc cu această stare de lucruri!", a mai spus eurodeputatul.

Faptul că Mihai Răzvan Ungureanu nu va putea participa la alegerile primare din PDL pentru desemnarea candidatului la Preşedinţie reprezintă un paradox, în opinia lui Cristian Preda, deoarece, deşi Traian Băsescu şi Mihai Răzvan Ungureanu sunt mai bine plasaţi decât liderii PDL în anchetele sociologice, în loc să fie folosite resursele pe care cei doi le reprezintă, acestea ”sunt puse deoparte sau sunt considerate irelevante”.

loading...

Ştirile orei

ECONOMICA.NET

DAILYBUSINESS.RO

STIRIDESPORT.RO

ROMANIATV.NET

Comentarii
Adauga un comentariu nou
COMENTARIU NOU
Login
Autorul este singurul responsabil pentru comentariile postate pe acest site si isi asuma in intregime consecintele legale, implicit eventualele prejudicii cauzate, in cazul unor actiuni legale impotriva celor afirmate.

ARTICOLE PE ACEEAŞI TEMĂ